Η διαδρομή με την παράξενη ονομασία Helgelandskysten είναι μια από τις ομορφότερες της Νορβηγίας και της Σκανδιναβίας, ιδανική για να θαυμάσει κάποιος το Βόρειο Σέλας και τον ήλιο του μεσονυχτίου, παλίρροιες και παγετώνες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα φυσικά υπερθεάματα, είναι πλέον προικισμένη και με την ομορφότερη δημόσια τουαλέτα στον κόσμο, με την υπογραφή του νορβηγικού αρχιτεκτονικού γραφείου HZA.

«Το πρότζεκτ σχεδιάζει εκ νέου ένα μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφιερωμένο στο υποβρύχιο Uredd, που του έδωσε το όνομά του» γράφουν οι αρχιτέκτονες και προσθέτουν: «Ένα μέρος γενναιότητας. Το υποβρύχιο χάθηκε τον Φεβρουάριο του 1943, βυθισμένο από γερμανική νάρκη, με τον θάνατο 40 ανδρών».

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του είναι η καμπυλωτή οροφή από σκυρόδεμα, τα παγκάκια από μάρμαρο και ένα αμφιθέατρο που προσφέρει μοναδική θέα στη θάλασσα, στον βορρά, στον ήλιο του μεσονυχτίου και στα φιόρδ με τις χιονοσκεπείς βουνοκορφές που στεφανώνουν τη θάλασσα. Οι εικόνες του, που έχουν κυκλοφορήσει στο Instagram, μας κάνουν να ονειρευόμαστε τη στιγμή που θα αρχίσουμε ξανά να ταξιδέψουμε, με την ελπίδα να απολαύσουμε από κοντά τη μοναδική σκανδιναβική φύση αλλά και αρχιτεκτονική.

Δείτε φωτογραφίες της δημόσιας τουαλέτας:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS