Συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Σπίτι σε τάξη, ζωή σε τάξη» (στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος), δημιουργός μιας πολυσυζητημένης τηλεοπτικής σειράς στο Netflix, εμπνεύστρια της περιβόητης μεθόδου τακτοποίησης KonMari, η Μαρί Κόντο απασχολεί ξανά την επικαιρότητα. Αυτή τη φορά, με τα εγκαίνια του δικού της eshop που διαθέτει πάνω από 100 αντικείμενα.

Και αν κάποιος σπεύσει να σχολιάσει, για αυτή τη γυναίκα που μέχρι σήμερα μας παρακινούσε να ξεφορτωνόμαστε πράγματα, πώς η ίδια μάς προτείνει να κάνουμε νέες αγορές - «Τώρα λοιπόν η #mariekondo θέλει να αγοράσεις όσο περισσότερα δικά της πράγματα γίνεται #ironic» τουίταρε, χαρακτηριστικά, κάποιος - η Κόντο δίνει μια απάντηση στο καινούριο της διαδικτυακό κατάστημα:

«Η μέθοδός μου δεν είναι για να πετάμε πράγματα – είναι για να ενισχύσουμε την ευαισθησία μας πάνω στο τι μας φέρνει χαρά. Από τη στιγμή που έχετε ολοκληρώσει την τακτοποίηση, υπάρχει χώρος στη ζωή σας για να υποδεχτείτε αντικείμενα, ανθρώπους και εμπειρίες με νόημα». Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και μια απάντηση που έδωσε στη Wall Street Journal, ότι δεν προσπαθεί να ενθαρρύνει τον «καταναλωτισμό».

Η πρώτη της κολεξιόν διαθέτει σερβίτσια, αντικείμενα διακόσμησης και μπάνιου, μεταξύ άλλων. «Θα προστεθούν προϊόντα τακτοποίησης του σπιτιού» συμπληρώνει η Κόντο, «λύσεις αποθήκευσης και οργάνωσης για όλους τους χώρους του σπιτιού. Θα είναι κομψά και πρακτικά – γιατί ακόμα και μια βούρτσα καθαρισμού πρέπει να σας προσφέρει κάποια ευχαρίστηση».

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι τιμές του eshop της δεν ευνοούν τη συσσώρευση αντικειμένων, καθώς, ενδεικτικά, μια συσκευή διάχυσης αιθέριων έλαιων ανέρχεται στα 119 δολάρια και ένα ζευγάρι δερμάτινες παντόφλες στα 206 δολάρια.

Δείτε το βίντεο όπου η Κόντο παρουσιάζει το νέο της eshop:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: @mariekondo

TAGS