Το Icehotel στην περιοχή Jukkasjärvi, στη Σουηδία, είναι ένα ξενοδοχείο μοναδικό στο είδος του. Πέρα από τις σταθερές υποδομές που διαθέτει, στις οποίες οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη φύση του βορρά 365 μέρες τον χρόνο, έχει και μια ξεχωριστή πτέρυγα που χτίζεται ξανά και ξανά κάθε χρόνο, από πάγο, με δωμάτια που το καθένα έχει τη δική του αισθητική.

Σε αυτό το γοητευτικό πρότζεκτ συμμετείχαν φέτος 33 καλλιτέχνες από 16 χώρες και το αποτέλεσμα ήταν 15 σουίτες τέχνης, στις οποίες μπορεί να διανυκτερεύσει κάποιος έως τις 14 Απριλίου. Για εμάς ξεχωρίζει, φυσικά, η White Santorini, εμπνευσμένη από την σαντορινιά αρχιτεκτονική αλλά φτιαγμένη από πάγο. Άλλα θεματικά δωμάτια είναι τα Golden Ice, Bone Room, Feline Lair, Subterranean, Warm Up, Ginkgo, Cabinet In The Woods, Kaleidoscope, Echoes Of The Torne River και Crescents.

Η διαμονή στην παγωμένη πτέρυγα του Icehotel είναι εμπειρία ζωής, αλλά δεν απευθύνεται σε λιγόψυχους. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό των δωματίων κυμαίνεται ανάμεσα στους -5 και -8 βαθμούς Κελσίου. Η διανυκτέρευση γίνεται μέσα σε ισοθερμικούς υπνόσακους και τα πρωινά ξεκινούν με ένα φλιτζάνι ζεστό χυμό από μούρα, σάουνα και καυτό ντους.

Δείτε τις νέες σουίτες του Icehotel, ανάμεσα σε αυτές και τη White Santorini:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το Icehotel:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS