ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κι όμως, αυτό το απίστευτα εντυπωσιακό σπίτι βρίσκεται στα Βριλήσσια

Μίνιμαλ γραμμές, μεγάλοι χώροι και πολύ φως.

Κι όμως, αυτό το απίστευτα εντυπωσιακό σπίτι βρίσκεται στα Βριλήσσια

Μια ανακαίνιση μεταμόρφωσε ένα κτίριο των Βριλησσίων σε ένα υπερσύγχρονο, εντυπωσιακό σπίτι που μοιάζει βγαλμένο από αρχιτεκτονικό περιοδικό.

Η κατοικία διαρθρώνεται σε 4 επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο της κύριας πρόσβασης βρίσκεται το κυρίως καθιστικό της κατοικίας με τα δύο γραφεία των ιδιοκτητών, στο δεύτερο τα εφηβικά δωμάτια, ενώ στον τρίτο όροφο διαμορφώνεται το κυρίως υπνοδωμάτιο με χώρο γυμναστηρίου και ιματιοθήκη. Στο χαμηλότερο επίπεδο της κατοικίας και με πρόσβαση εξωτερικά από το υπόγειο, δημιουργήθηκε ένας μεταβατικός υπαίθριος χώρος με πισίνα με υπερχείλιση, που διατρέχει και τα δύο επίπεδα του περιβάλλοντος χώρου.

Κι όμως, αυτό το απίστευτα εντυπωσιακό σπίτι βρίσκεται στα Βριλήσσια
Ένα υπερσύγχρονο οικοδόμημα υψηλής αισθητικής

Στο επίπεδο της πισίνας, στη νότια πλευρά, βρίσκονται οι χώροι διημέρευσης με άμεση πρόσβαση στον υπαίθριο χώρο, που περιλαμβάνει χώρο μπάρμπεκιου και καθιστικό. Σ’ αυτό το σημείο κατασκευάστηκε επίσης πέργκολα από μεταλλικά στοιχεία στον ακάλυπτο χώρο, ο οποίος είναι νοτιοδυτικός και έχει ανάγκη σκίασης.

Η επιλογή των υλικών και των επίπλων συνολικά στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου υψηλής αισθητικής με μινιμαλιστική διάθεση. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται μια μικρή αλλά ισχυρή παλέτα υλικών όπως το ξύλο και το μέταλλο.

Η μινιμαλιστική ταράτσα με μοναδική θέα

Η εξυπηρέτηση και επικοινωνία στις στάθμες της κατοικίας γίνεται μέσω της κεντρικής εισόδου και διευκολύνεται απο την εσωτερική κλίμακα και τον ανελκυστήρα.

Σκούροι τόνοι στο εσωτερικό

Κατά την εκπόνηση της μελέτης δόθηκε βαρύτητα στην εξασφάλιση της λειτουργικότητας του κτιρίου. Η πρόσβάση από τον ακάλυπτο χώρο στα επί μέρους τμήματα του κτιρίου είναι εύκολη, αφού το κτίριο είναι από τις δυο πλευρές ελεύθερο. Εξασφαλίστηκαν όλες οι απαιτήσεις του κτιριοδομικού κανονισμού ώστε το κτίριο και τα επί μέρους στοιχεία του να εξυπηρετούν τη χρήση, για την οποία προορίζονται. Ταυτοχρόνως, με την εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου έχει επιτευχθεί η εξοικονόμηση ενέργειας της κατασκευής σε συνδυασμό με την τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού εσωτερικά.

Το μεγάλο σαλόνι που λούζεται στο φως

Το κτίριο σχεδιάστηκε με λιτούς όγκους και τα υλικά του επιλέχθηκαν στις όψεις έτσι, ώστε να ικανοποιούν τις απαιτήσεις της αισθητικής τόσο ως μεμονωμένη κατασκευή, όσο και σε σχέση με τα υφιστάμενα διπλανά του κτίρια. Έτσι, τα χρώματα πλησιάζουν τις γήινες αποχρώσεις, ενώ η πέτρα, που επιλέχθηκε ως επένδυση, αντικατοπτρίζει τις ίδιες χρωματικές αποχρώσεις με του επιχρίσματος.

Το σκανδιναβικού τύπου μπάνιο

Στις δύο πρώτες κατασκευαστικές φάσεις ο φέρων οργανισμός της οικοδομής είχε ήδη ολοκληρωθεί ως προς το υπόγειο, ισόγειο, 1ο και 2ο όροφο. Τα τοιχία διαμορφώσεων του περιβάλλοντος χώρου και της πισίνας κατασκευάστηκαν σε επόμενο στάδιο, ενώ στον κυρίως φέροντα οργανισμό του κτιρίου έγιναν οι απαραίτητες ενισχύσεις, όπως αυτές προέκυψαν από τη μελέτη στατικής επάρκειας.

Πηγή: mononews.gr

Read Next

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

Περισσότερα από

Life

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.