Τα εντυπωσιακά κτίρια που έχει σχεδιάζει ο θρυλικός αμερικανός αρχιτέκτονας, Φρανκ Λόιντ Ράιτ είναι επισκέψιμα μέσω εικονικών περιηγήσεων κατά τη διάρκεια των μέτρων της πανδημίας του κορονοϊού και της κοινωνικής απομόνωσης.

Στο project #WrightVirtualVisits έχουν συμπεριληφθεί αριστουργήματα αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των ΗΠΑ όπως τα Fallingwater House, Hollyhock House και Taliesin West. Να σημειωθεί ότι οκτώ κτίρια του Φρανκ Λόιντ Ράϊτ περιλαμβάνονται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού Fallingwater House στο Mill Run των Ηνωμένων Πολιτειών στο φυσικό πάρκο Μπέαρ Ραν, όπου ρέει ρέμα στα 1298 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, και το Μουσείο Guggenheim στη Νέα Υόρκη. Τα οκτώ κτίρια εντάχθηκαν στον κατάλογο της UNESCO στις 7 Ιουλίου 2019 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Η χειμερινή κατοικία και έδρα της Σχολής του Φρανκ Λόιντ Ράιτ, Taliesin West στην Αριζόνα

Οι περιηγήσεις στα εμβληματικά αυτά κτίρια άρχισαν στις 2 Απριλίου και θα συνεχιστούν για έξι εβδομάδες στο πλαίσιο του project για το οποίο συνεργάστηκαν ο οργανισμός συντήρησης των κτιρίων του αρχιτέκτονα, Frank Lloyd Wright Building Conservancy, το Ίδρυμα Φρανκ Λόιντ Ράιτ – Frank Lloyd Wright Foundation και το Ίδρυμα Αποκατάστασης του Ναού της Ενότητας, Unity Temple Restoration Foundation.

«Είναι ακριβώς η στιγμή, όταν τόσοι πολλοί είμαστε κλεισμένοι μέσα, που έχουμε την ανάγκη να ζήσουμε την ομορφιά και την έμπνευση. Τα έργα του Ράιτ φέρνουν τους ανθρώπους μαζί σε αρμονία με τον φυσικό κόσμο, υπενθυμίζοντας ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, ακόμα και όταν είμαστε χωριστά» τονίζεται σε ανακοίνωση του οργανισμού συντήρησης των κτιρίων του Αμερικανού αρχιτέκτονα.

Το εντυπωσιακό Emil Bach House

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που τόσοι πολλοί αισθάνονται αποκομμένοι από τον κόσμο, γνωρίζουμε ότι όταν οι άνθρωποι βιώνουν τα σχέδια του Φρανκ Λόιντ Ράιτ αυτό τους φέρνει έμπνευση και ευτυχία» δήλωσε ο Τζεφ Γκούντμαν, αντιπρόεδρος επικοινωνίας και συνεργασιών του Ιδρύματος Φρανκ Λόιντ Ράιτ.

«Ελπίζουμε ότι μια εικονική επίσκεψη σε οποιοδήποτε από αυτά τα έργα του Ράιτ σε όλη τη χώρα θα φέρει λίγη χαρά στην ημέρα τους και θα τους φέρει στην κοινότητά μας που παραμένει συνδεδεμένη γύρω από το κοινό πάθος μας για την ομορφιά, την αρχιτεκτονική, τη φύση και το σχεδιασμό» πρόσθεσε.

Το εκπληκτικό κτήμα Graycliff έξω από το Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη

Τα κτίρια, στα οποία μπορεί το κοινό να περιπλανηθεί εικονικά είναι ο Ναός της Ενότητας, Unity Temple στο Όουκ Παρκ του Ιλλινόις, το Hollyhock House, το οποίο πρόσφατα έγινε η πρώτη τοποθεσία στο Λος Άντζελες που εγγράφηκε στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το Emil Bach House, η χειμερινή κατοικία και έδρα της Σχολής του Φρανκ Λόιντ Ράιτ, Taliesin West στην Αριζόνα, το εκπληκτικό κτήμα Graycliff έξω από το Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη, η οικία Samara, στο Γουέστ Λαφαγιέτ της Ιντιάνα, η οικία Gordon, το μοναδικό κτίριο του αρχιτέκτονα στο Όρεγκον και, φυσικά, το Fallingwater, το «σπίτι στον καταρράκτη» ή οικία Κάουφμαν, έπαυλη στην Πενσυλβάνια που χτίστηκε το 1937.

Δείτε τα συγκεντρωμένα στο site του Ιδρύματος Φρανκ Λόιντ Ράιτ ή στην σελίδα τους στο Facebook.

 

Παρακάτω να δείτε το βίντεο από το Unity Temple στο Όουκ Παρκ του Ιλλινόις:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS