Δύο «δίδυμες» μονοκατοικίες που οραματίστηκαν οι Έλληνες αρχιτέκτονες του Α31, οι λεγόμενες Nonagriam Twins, κατέκτησαν παγκοσμίως την πρωτιά στα αρχιτεκτονικά βραβεία Architizer A+ Awards και συγκεκριμένα στην κατηγορία Residential-Unbuilt - Private House (Popular Choice Winners).

Το θεαματικό κτιριακό σύμπλεγμα φωλιάζει σε μια άγονη πλαγιά της Άνδρου, στην περιοχή της Παλαιόπολης έτσι ώστε να ενσωματώνεται αρμονικά στην άγρια ομορφιά του τοπίου και την ήρεμη γοητεία της θάλασσας. Τα κτίσματα, συνολικής έκτασης 600 τ.μ., χαρακτηρίζονται από καθαρές γραμμές που ταιριάζουν στην απλότητα των Κυκλάδων αλλά προτείνουν μια πιο σύγχρονη ανάγνωσή της ως εναλλακτική στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των νησιών.

Η υψηλή αισθητική συνδυάζεται με βιοκλιματικές λύσεις όπως τα γεωθερμικά συστήματα θέρμανσης και το ντιζάιν που διατηρεί το εσωτερικό του σπιτιού ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Δύο πράσινες στέγες με μεσογειακή βλάστηση προσφέρουν προστασία από τον ήλιο στους ανοιχτούς χώρους των μονοκατοικιών και καμουφλάζ στα οικήματα.

Η εταιρεία Α31 ιδρύθηκε το 2003 από τον Πραξιτέλη Κονδύλη. Το 2007 ο αρχιτέκτονας ένωσε τις δυνάμεις του με τον πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Καρρά και σήμερα είναι στελεχωμένη με μια ομάδα διαφορετικών ειδικοτήτων, που υπογράφει χώρους στην Αθήνα, τη Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο, τη Βουδαπέστη, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και σε άλλα μέρη του κόσμου. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στον ελληνικό και διεθνή Τύπο.

Δείτε το βραβευμένο πρότζεκτ:


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτογραφίες-περισσότερες πληροφορίες: nonagriamtwins.com

TAGS