Σε απόσταση αναπνοής από το Buckingham Palace βρίσκεται το Clarence House, κατοικία της βασιλομήτορος Ελισσάβετ, όπου πλέον στεγάζει εδώ και καιρό το happy love story του πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. H ιστορική κατοικία βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου και παραμένει μέχρι και σήμερα ένα αληθινός αρχιτεκτονικός θησαυρός. Μάλιστα, χρονολογείται από τη δεκαετία του 1820, όταν αναγέρθηκε από τον δούκα του Clarence.

Η βασιλομήτωρ Ελισσάβετ μετακόμισε στο εντυπωσιακό ανάκτορο μετά το θάνατο του βασιλιά Γεωργίου το 1953, όπου και έζησε εκεί μέχρι το τέλος της ζωής της. Το 2003 μετακόμισε σε αυτό ο πρίγκιπας Κάρολος και μετά το γάμο του ήρθε και η Καμίλα, ως Δούκισσα πλέον της Κορνουάλης.

Μεταξύ των σημαντικών προσωπικοτήτων που έχουν επισκεφτεί το Clarence House είναι και ο Δαλάι Λάμα. Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του, φύτεψε μία μανόλια στους υπέροχους κήπους της βασιλικής κατοικίας.  

Το Clarence House, που είχε ανακαινισθεί μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω των βομβαρδισμών, αναπαλαιώθηκε το 2003 από το διάσημο interior designer, Robert Kime, διατηρώντας απαράμιλλο σε μεγάλο ποσοστό το κλασικό αγγλικό στυλ και τη μπαρόκ διακόσμηση με τους επιβλητικούς πίνακες και τα έπιπλα αμύθητης αξίας.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

 

TAGS