Ένα και μόνο ζευγάρι θα έχει την τύχη φέτος το φθινόπωρο, να ζήσει μια ανεπανάληπτη διανυκτέρευση στην εμβληματική κατοικία της Βαρκελώνης, Casa Vicens. Το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Αντόνι Γκαουντί, για πρώτη φορά στα 136 χρόνια της ύπαρξης του, θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό και θα φιλοξενήσει δύο επισκέπτες για μια νύχτα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πρόκειται για την πρώτη δημιουργία του σπουδαίου Καταλανού αρχιτέκτονα, που με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, εμπνευσμένη από την Μαυριτανία σε συνδυασμό με τις δυτικές πινελιές της τέχνης Mudejar, κοσμεί την οδό Carolines 24 στην καρδιά της Βαρκελώνης. Η αρτ νουβό κατοικία χτίστηκε μεταξύ του 1883 και του 1885 για έναν σημαντικό βιομήχανο της εποχής, τον Manel Vicens, από τον οποίο πήρε και το όνομά της. Η πέτρα, τα έντονα χρώματα καθώς και οι γεωμετρικές λεπτομέρειες, αποτελούν σήμα κατατεθέν της μοναδικής αυτής μονοκατοικίας, που αποτελείται από τέσσερις ορόφους.

Η πέτρα, τα έντονα χρώματα καθώς και οι γεωμετρικές λεπτομέρειες, αποτελούν σήμα κατατεθέν της μοναδικής αυτής μονοκατοικίας, που αποτελείται από τέσσερις ορόφους.

Στο εσωτερικό της πολύχρωμης Casa Vicens συναντά κανείς έναν υπόγειο χώρο αποθήκευσης, το ισόγειο που περιλαμβάνει τους κοινόχρηστους χώρους, το δεύτερο επίπεδο που δεσπόζουν τα κύρια υπνοδωμάτια και ένα τρίτο για τα δωμάτια των υπηρετών. Σήμερα λειτουργεί ως αρτ νουβό μουσείο για το κοινό, αφού το 1993 ανακηρύχθηκε ως ιστορικό μνημείο, ενώ το 2005 η UNESCO φρόντισε να αναγνωρίσει την σημαντική αυτή δημιουργία του Γκαουντί, ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Φέτος το φθινόπωρο, ωστόσο, το μουσείο θα φιλοξενήσει για 24 ώρες δύο επισκέπτες που θα κάνουν την κράτηση τους στην πλατφόρμα της Airbnb. Το τυχερό ζευγάρι θα υποδεχτεί η Emili, η σημερινή οικοδέσποινα της κατοικίας, η οποία θα προσφέρει μια μοναδική περιήγηση στους κλειστούς, προς το υπόλοιπο κοινό, χώρους της κατοικίας αλλά και ένα εκλεπτυσμένο μεσογειακό menu με αστέρι Michelin, στον χώρο της τραπεζαρία του σπιτιού. Στην συνέχεια, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν την νύχτα στην κύρια κρεβατοκάμαρα, αλλά και να απολαύσουν ένα πλούσιο πρωινό στον ιδιωτικό κήπο το επόμενο πρωί.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Οι κρατήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της Airbnb, όπου θα ανακοινωθούν και οι νικητές.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κεντρική Φωτογραφία: @casavicens

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS