Δεν είναι λίγες οι φορές που το εσωτερικό του πολυτελούς σπιτιού κάποιου διάσημου μας εντυπωσιάζει- για την ακρίβεια, αυτός είναι μάλλον ο κανόνας.

Όμως, οι φωτογραφίες από τη βίλα του Καρλ Λάγκερφελντ στη Γερμανία, που αναζητά τώρα κάποιον νέο ιδιοκτήτη, προκαλούν θαυμασμό τόσο όσον αφορά την πολυτέλεια, όσο και την κομψότητα και την υψηλής αισθητικής διακόσμηση.

 

 

(Πατήστε δεξιά στο βέλάκι για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες)

Η βίλα χτίστηκε τη δεκαετία του ‘20 στο Αμβούργο για έναν μεγιστάνα πλοίων, ο οποίος ζήτησε η αρχιτεκτονική της να θυμίζει τις ρωμαϊκές βίλες, και έχει μια απίστευτα εντυπωσιακή είσοδο και, φυσικά, κίονες.

 

 

Ο Λάγκερφελντ την αγόρασε το 1989 και έζησε εκεί το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας του ‘90. Μάλιστα, ονόμασε την κατοικία Villa Jako, από τον σύντροφό του Jacques de Bascher που πέθανε απο AIDS την ίδια χρονιά, στα 38 του χρόνια.

 

 

Ο Jacques de Bascher ήταν ένας Γάλλος αριστοκράτης με ιδιαίτερο χαρακτήρα, διάσημος για τα ξέφρενα πάρτι του και την αγάπη του για τη διασκέδαση. Συνδέθηκε με τον Λάγκερφελντ τις δεκαετίες του ΄70 και του ‘80, ενώ την ίδια περίοδο είχε παράλληλη σχέση με τον σχεδιαστή  Yves Saint Laurent.

 

 

Το σπίτι βρίσκεται σε μία καταπράσινη έκταση και έχει θέα στον ποταμό Έλβα. Η οροφή του σαλονιού είναι διακοσμημένη με φύλλα χρυσού, ενώ στο χώρο δεσπόζει ένα πιάνο Bechstein με ουρά. Στον πάνω όροφο, ξεχωρίζει το γραφείο με τους αμέτρητους πίνακες, τις πράσινες βελούδινες κουρτίνες και τις γεμάτες βιβλιοθήκες, αλλά και το μπάνιο από λευκό μάρμαρο που λούζεται από φυσικό φως. 

Το πολυτελέστατο οίκημα πωλείται για περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια. 

Δες το βίντεο.

 

TAGS