«Θέλαμε να ζήσουμε μία ζωή χωρίς δάνειο και χρέη,» λένε οι Jaime και Dave σχετικά με τη απόφαση τους να δημιουργήσουν με τα ίδια τους τα χέρια ένα μικρό σπίτι που δεν θα είχε τίποτα να ζηλέψει απ' όλα τα άλλα απλά χρησιμοποιώντας μερικά κοντέινερ μεταφορών.

Το σπίτι που τελικά κατάφεραν να χτίσουν είναι τελικά πανέμορφο και αν ρίξεις μία ματιά στο εσωτερικό του θα διαπιστώσεις ότι δεν του λείπει απολύτως τίποτα. Βέβαια η όλη διαδικασία δεν ήταν τόσο απλή όσο ίσως φαντάζει αν κοιτάξεις το τελικό αποτέλεσμα. Το ζευγάρι ήθελε να τα κάνει όλα καθαρά, νόμιμα και τυπικά και έτσι ακολούθησε όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες χρειάστηκαν χρόνο. Πάντως, όπως λένε οι ίδιοι, το αμερικανικό κράτος είναι ιδιαίτερα υποστηρηκτικό ως προς κινήσεις σαν και την δική τους και ο κρατικός μηχανισμός τους βοήθησε ιδιαίτερα να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο τους.

Στη συνέχεια έπρεπε να αγοράσουν το οικόπεδο όπου θα στήνανε το σπίτι τους, ένα έξοδο γύρω στις 15.000 δολάρια. Φυσικά το ένα πράγμα έφερε το άλλο. Πλήρωσαν για τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, για τα υδραυλικά, για τα υλικά κατασκευής και βέβαια για τα ίδια τα κοντέινερ, με αποτέλεσμα να ξοδέψουν αρκετά. Στο τέλος όμως είχαν ένα ολόδικο τους σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να πάρουν στεγαστικό δάνειο.

Η όλη διαδικασία κράτησε 10 ολόκληρους μήνες κατά τους οποίους η Jaime και ο Dave πήγαιναν καθημερινά στη δουλειά και έχτιζαν βήμα-βήμα το σπίτι τους τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα. Μάλιστα ο Dave ήταν εκείνος που εγκατέστησε όλους τους ηλεκτρολογικούς και υδραυλικούς μηχανιμούς μόνος του.

Μία ματιά στο εσωτερικό έρχεται να σε εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο καθώς πρόκειται για το τέλειο μάθημα για το πώς κάποιος μπορεί να ζήσει με πολυτέλεια μέσα σε ένα μικροσκοπικό χώρο.

Δείτε στο βίντεο το πανέμορφο σπίτι του ζευγαριού. 

 

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

 

TAGS