Το σπίτι είναι το μέρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, πόσο μάλλον τον τελευταίο χρόνο, που τα σαλόνια μας έγιναν γραφεία και οι κουζίνες σχολικές αίθουσες μιας και οι καραντίνες μας κράτησαν μακριά από τις δουλειές μας και τα παιδιά μακριά από τα σχολεία.

Μιας και καλοκαιριάζει, και όλα δείχνουν ότι η καραντίνα σύντομα θα είναι μία ανάμνηση, δεν υπάρχει καλύτερη και πιο ιδανική εποχή για ανανέωση. Και δεν εννοώ την προσωπική – την οποία προφανώς μπορείς να επιχειρήσεις γιατί αν μη τι άλλο θέλουμε οι μέρες ελευθερίας να μας βρουν στα καλύτερά μας – αλλά ανανέωση σπιτιού.

Για παράδειγμα, πάντα σε ενοχλούσε το πολύ μικρό σου σαλόνι το μέγεθος του οποίου προσπαθούσες να «κλέψεις» με διάφορα τρικς διακόσμησης, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Μήπως τελικά δεν ακολουθούσες τις σωστές συμβουλές; Και μήπως αντί να το κάνεις να δείχνει μεγαλύτερο πετύχαινες το ακριβώς αντίθετο; Παρακάτω σου έχω 5 βασικά τρικς από τους ειδικούς, τα οποία κυριολεκτικά θα μεταμορφώσουν τον χώρο σου.

Το μυστικό είναι στο πάτωμα:

Το μάτι εύκολα ξεγελιέται όταν κάτι είναι ενιαίο και συνεχόμενο, κάτι που θα κάνεις και με το πάτωμά σου. Άσε στην άκρη μικρά χαλάκια και διάφορα διακοσμητικά πατώματος, και προσπάθησε να δείχνει καθαρό, κάτι που θα κάνει το δωμάτιο, αμέσως, να δείξει μεγαλύτερο.

Ένα εντυπωσιακό κομμάτι:

Μπορεί να είναι πίνακας, ένα ιδιαίτερο φωτιστικό ή ένα μεγάλο φυτό. Το θέμα είναι να τραβήξει αυτό την προσοχή και όχι το υπόλοιπο δωμάτιο. Πίστεψέ με λειτουργεί!

Σημασία έχει και το χρώμα των τοίχων:

Σε περίπτωση που κάποτε για λόγο ανεξήγητο έβαψες τους τοίχους σου σε σκούρες αποχρώσεις, ήρθε η ώρα να κάνεις τη μεγάλη αλλαγή η οποία θα αλλάξει και τη ζωή σου. Προτίμησε ένα χρώμα ανοιχτό, το οποίο θα φωτίζει το δωμάτιο και θα δημιουργεί την ψευδαίσθηση του χώρου.

Έπιπλα με δύο χρήσεις:

Καλώς ή κακώς όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, τα έπιπλα διπλής χρήσης επιβάλλονται. Ένα σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο, ένας καναπές κρεβάτι ή ένα τραπεζάκι επίσης με χώρους αποθήκευσης. Και κάπως έτσι και τα αντικείμενα του σπιτιού σου θα είναι τακτοποιημένα και χώρο εξοικονομείς.

Και το βασικό τρικ:

Φαντάζομαι το έχεις ακούσει αλλά ας το ξαναπούμε: Το απόλυτο τρικ για να δείχνει ένα δωμάτιο μεγαλύτερο, είναι οι καθρέφτες. Όχι μόνο θα δώσουν βάθος στο σαλόνι σου, αλλά είναι και ένα υπέροχο διακοσμητικό.

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: Unsplash

TAGS