Όταν ο Τζον Κένεντι έγινε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής τον Ιανουάριο του 1961 η σύζυγός του Τζάκι μπήκε στον Λευκό Οίκο με τον αέρα της απόλυτης αριστοκράτισσας της εποχής της και άλλαξε τα πάντα. Πολύ μορφωμένη, ανοιχτόμυαλη, εκσυχρονισμένη, πάμπλουτη από μόνη της και καλαίσθητη από την κούνια της, ζητάει μία ριζική ανακαίνιση πολλών από τα δωμάτια του προεδρικού μεγάρου των Η.Π.Α. και χαρίζει στο ιστορικό οίκημα λίγη από την δική της γοητεία και αισθητική.

Δεν είναι να απορείς κανείς, οπότε, όταν αντικρύζει το σπάνιας ομορφιάς και πολυτέλειας σπίτι μέσα στο οποίο μεγάλωσε αυτή η γυναίκα που σημάδεψε όσο ελάχιστες με την παρουσία της την θέση της Πρώτης Κυρίας της Αμερικής, κυρίως χάρη στο σθένος, την δύναμη αλλά και την απύθμενη φιλοδοξία της. 

Η Τζάκι Κένέντι Ωνάση γεννήθηκε το 1929 στη Νέα Υόρκη και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στο Μεγάλο Μήλο, αναπτύσσοντας μία τρομερή αδυναμία για τον πατέρα της, τον ισχυρό πολυεκατομμυριούχο τραπεζίτη  John Vernou "Black Jack" Bouvier III, ο οποίος την λάτρευε εξίσου. Ο γάμος του όμως με την μητέρα της Τζάκι, της πλούσιας αστής  Janet Norton Lee δεν υπήρξε ποτέ ευτυχισμένος και κατέληξε σε διαζύγιο κυρίως λόγο του εθισμού του Bouvier στο αλκοόλ και τις κατ' εξακολούθηση απιστίες του. 

Λίγο καιρό αργότερα, και ενώ η Τζάκι ήταν 4 χρονών, η μητέρα της παντρεύτηκε ξανά, αυτή τη φορά τον τραπεζίτη και κληρονόμο της Standard Oil, Hugh Dudley Auchincloss Jr., και μετακόμησε μαζί με τις δύο κόρες της, την 4χρονη Τζάκι και την μόλις 2 ετών Καρολάιν στην πανέμορφη έπαυλη του στο Μc Lean της πολιτείας Bιρτζίνια. 

Το απαράμιλης αισθητικής σπίτι βρίσκεται στη μέση μίας καταπράσινης, τεράστιας δασικής έκτασης, ανάμεσα σε πανύψηλα δέντρα και δροσερές λιμνούλες και η ζωή εκεί κυλά κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Αμέτρητα παράθυρα αφήνουν το φως να περάσει ανενόχλητο και να λούσει τα ευρύχωρα δωμάτια, έπιπλα αμύθητης αξίας, ζηλευτά έργα τέχνης, πισίνα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και η ομορφότερη, ίσως, κουζίνα που έχουν δει ποτέ τα μάτια μας. 

Το σπίτι χτίστηκε το 1919 και έχει αποτελέσει κατοικία πολλών ισχυρών οικογενειών του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου πριν περάσει στην κατοχή της οικογένειας Auchincloss κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 40.

Δες το βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS