0
SHARES

Ένα ζευγάρι Ελλήνων που έχει ζήσει ανά τον κόσμο, αλλά η μόνιμη κατοικία του βρίσκεται σε προάστιο της Αθήνας, αποφάσισε να μετατρέψει ένα συγκρότημα κατοικιών στις Σπέτσες στην εξοχική κατοικία του.

Το σημερινό εξοχικό τους, λοιπόν, είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο και την αρχιτεκτονική του νησιού, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Αθήνα. Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από τοπικό πέτρωμα, ενώ η σκεπή από κόκκινα κεραμίδια. Η αυλή κρύβεται πίσω από ψηλό τείχωμα (συνηθισμένο στις Σπέτσες, λόγω των εισβολών που για αιώνες ολόκληρους δεχόταν το νησί). Το περίγραμμα από τα παράθυρα και τα παραθυρόφυλλα είναι βαμμένο σε γαλάζιο χρώμα για να ταιριάζει με εκείνο του ουρανού και της θάλασσας. Η συνολική έκταση του εξοχικού είναι 790 τετραγωνικά μέτρα.

Το ζευγάρι ανακαίνισε το σπίτι σε στενή συνεργασία με τον αρχιτέκτονα και φίλο του, Νίκο Μουστρούφη, καθώς και την Ισπανή διακοσμήτρια Isabel López-Quesada. Τόσο η εξωτερική, όσο και η εσωτερική τελική όψη του εξοχικού είναι εντυπωσιακές. Σε αυτό, μάλιστα, περιλαμβάνονται, εκτός από την κύρια, δύο ακόμα, μικρότερες και αυτόνομες κατοικίες.

«Στις ελληνικές οικογένειες, ακόμα και αν τα μέλη τους ζουν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, αρέσει να συγκεντρώνονται στο ίδιο σημείο το καλοκαίρι», αναφέρει χαρακτηριστικά η σύζυγος του ζευγαριού και μητέρα τριών παιδιών.

«Είναι σαν ένα μικρό χωριό», περιγράφει, από την πλευρά της, το εξοχικό η διακοσμήτρια López-Quesada. 

Όσον αφορά τον αρχιτέκτονα Νίκο Μουστρούφη, εκείνος είχε σχεδιάσει και το πρώτο σπίτι του ζευγαριού στην Αθήνα, πριν από 15 χρόνια. «Όταν εργάζεσαι για μια όμορφη οικογένεια, φτιάχνεις ένα σπίτι με καλύτερη διάθεση», δήλωσε ο ίδιος σχετικά με την εμπειρία που αποκόμισε.

Δείτε φωτογραφίες του εντυπωσιακού εξοχικού

Φωτογραφίες: Richard Powers

TAGS