Η πιο διάσημη συγγραφέας της σύχρονης βρετανικής λογοτεχνίας, η Άγκαθα Κρίστι, έχει χαρίσει στον κόσμο των αστυνομικών μυθιστορημάτων μερικές από τις πιο διάσημες και όμορφες ιστορίες μυστηρίου.

Η σπουδαία βρετανίδα στα τέλη της δεκαετίας του 40 μετακόμισε σε ένα νέο σπίτι με τον δεύτερο συζυγό της στο Τσέλσι του κεντρικού Λονδίνου, ξεκινώντας μία νέα, δημιουργική πορεία στην καινούργια της κατοικία που σήμερα θεωρείται σήμα κατατεθέν στα αγγλικά γράμματα.

Το μόλις 55τμ διαμέρισμα βρίσκεται στο Τσέλσι του κεντρικού Λονδίνου.

Το όμορφο διαμέρισμα που βρίσκεται στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας είναι το σπίτι όπου η Κρίστι έζησε από το 1948 έως το 1976 και το μέρος όπου συνέλαβε μερικές από τις πιο γνωστές ιστορίες της. Η φλεγματική Μις Μαρπλ «γεννήθηκε» μέσα σε αυτούς τους τοίχους, ενώ και το διάσημο βιβλίο της Αγκάθα "That Girl" γράφτηκε σε αυτό το οίκημα.

Το διαμέρισμα έχει ανακαινισθεί πλήρως και μόλις βγήκε στην αγορά ακινήτων.

Το εντυπωσιακό διαμέρισμα βέβαια σήμερα δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση με το σπίτι όπου έζησε η μυθιστοριογράφος. Το σπίτι εδώ και λίγες μέρες έχει ανακαινιστεί πλήρως και έχε βγει ξανά προς πώληση στην αγορά ακινήτων. 

Εδώ γράφτηκε η διάσημη ιστορία της Κρίστι με τίτλο "Τhat Girl".

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε μια Art Deco έπαυλη στο Swan Court, δίπλα στο King’s Road. Τα δωμάτια περιλαμβάνουν ρεσεψιόν, κουζίνα, μπάνιο, ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ ο χώρος είναι ιδιαίτερα ανοιχτός και φωτεινός. Τα χρώματα κινούνται σε ουδέτερες αποχρώσεις. Τα ανοιχτά πατώματα και τα λευκά παράθυρα, πόρτες και ταβάνια προδιαθέτουν για μια ήρεμη και χαλαρή ατμόσφαιρα. Το διαμέρισμα έχει μέγεθος 55 τ.μ. και είναι ιδανικό για όσους θέλουν να μείνουν σε ένα σπίτι με αέρα «μυστηρίου».

Αν λοιπόν κάποιος είναι επίδοξος συγγραφέας και θελει να μείνει στον ίδιο χώρο όπου έζησε και έμπνευστηκε η βασίλισσα του εγκλήματος δεν έχει παρά να πεταχτεί μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο και να πάρει πληροφορίες γι' αυτό το ιστορικό σπίτι του Λονδίνου.

TAGS