Ένα ολοκαίνουργιο σπίτι στην Καλλιτεχνούπολη δίνει μία άλλη διάσταση στην έννοια του industrial αλλά και τις εκθαμβωτικής συμμετρίας.

Πρόκειται για μία πανέμορφη, υπερσύγχρονη κατοικία με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Tense Architecture Network (TAN)., ένα μοντέρνο, τριώροφο σπίτι με όλες τις ανέσεις, κτισμένο πάνω σε μία πλαγιά που προσφέρει μοναδική θέα. Oι λοξές γραμμές της κατασκευής ακολουθούν την πλαγία, δημιουργώντας την απόλυτα φυσικά συμμετρία.

Στην περιγραφή του ίδιου του αρχιτεκτονικού γραφείο διαβάζουμε: 

«Το κεκλιμένο πρίσμα ακολουθεί τη φυσική κλίση του λόφου και κατεβαίνει προς το έδαφος μέσω της έντονα λοξής κοπής προς την ανατολή».

Στο χαμηλότερο επίπεδο του σπιτιού υπάρχει πισίνα, καθώς και μια εξωτερική σκάλα που ανεβαίνει από τους πλευρικούς τοίχους για να συναντήσει τη βεράντα που βρίσκεται στη μέση.

Οι αρχιτέκτονες έχουν χρησιμοποιήσει σκυρόδεμα για ολόκληρο το σπίτι, προσθέτοντας μια σκοτεινή απόχρωση στους εξωτερικούς τοίχους έτσι ώστε να έρχεται σε αντίθεση με τις απαλές γκρι εσωτερικές επιφάνειες.

«Στο εξωτερικό το χρώμα του είναι πιο σκούρο, ενώ μέσα σε αυτή την υπαίθρια, αμφιθεατρική εκτομή κυριαρχεί το ανοικτό γκρι χρώμα, ανακλώντας τον ήλιο», δηλώνουν οι αρχιτέκτονες του Tense Architecture Network.

Τα σαλόνια και οι τραπεζαρίες βρίσκονται στους δύο επάνω ορόφους, ενώ οι κρεβατοκάμαρες βρίσκονται στον κάτω όροφο.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Tense Architecture Network έχει στο πορτφόλιο του πολλά εντυπωσιακά έργα, συμπεριλαμβανομένου ενός σπιτιού στο χωριό Συκάμινο, το οποίο είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον.

Δείτε μερικές εικόνες από το ίνσταγκραμ και την ιστοσελίδα του αρχιτεκτονικού γραφείου;
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS