Οι πιθανότητες να γνωρίζετε τη Marie Kondo είναι περισσότερες από το να μη την γνωρίζετε. Η παγκοσμίου φήμης συγγραφέας και αστέρι της επιτυχημένης σειράς του Netflix, «Tidying Up with Marie Kondo», έχει ανακυρηχθεί σε βασίλισσα της τάξης. Όσοι την θαυμάζουν, λατρεύουν να την παρακολουθούν να αναδιοργανώνει την ακαταστασία των άλλων μέσα στα χαώδη, από απόψη βρωμιάς και αταξίας, σπίτια τους στην εμφάνισή της, παράλληλα, όμως, αναρωτήθηκαν πως μοιάζει στην πραγματικότητα το σπίτι αυτής της γυναίκας.

Είναι όντως τόσο άρτιο από άποψη «πειθαρχίας» των αντικειμένων; Ακολουθεί η ίδια η Kondo τη μοναδική μέθοδο KonMari, την οποία διαλαλεί; 

Η γιαπωνέζα γκουρού της τάξης, ανέπτυξε μια αγάπη για την οργάνωση του σπιτιού στην ηλικία των 5 ετών, ενώ βασίζει πολλές από τις στρατηγικές της στον ιαπωνικό πολιτισμό, όπου η τακτοποίηση και η ευπρέπια είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Η ίδια εξήγησε την μινιμαλιστική προσέγγισή της, λέγοντας στη HuffPost, «Τα σπίτια στην Ιαπωνία είναι μικροσκοπικά. Έχω μεγαλώσει σε ένα σπίτι όπου η 5μελης οικογένειά μου ξεδίπλωνε τα futons για να κοιμηθεί δίπλα-δίπλα σε ένα δωμάτιο περίπου 13mx13m. Δεν υπήρχε πολύς χώρος για αποθήκευση, ενώ τα μικρά έπιπλα και οι μικρές συσκευές ήταν απαραίτητες».  

Η Κondo έμαθε να διατηρεί το χώρο διαβίωσης σε απόλυτη τάξη μετά τη γέννηση της κόρης της, το 2015, όπως εξήγησε στο Good Housekeeping: «Χωροταξικά, ήταν μια μεγάλη πρόκληση μετά τη γέννηση του μωρού μου [...] Πολλά ρούχα και πολλές πάνες και τέτοια πράγματα. Ο χώρος αποθήκευσης έγινε μια μεγάλη πρόκληση». 

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS