Πόσο πιο εκκεντρικό μπορεί να είναι ένα σπίτι; Οι παρακάτω χώροι διεκδικούν παγκόσμιο βραβείο υπερβολής – η οποία σε κάποιους από αυτούς αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Όπως είναι το σπίτι της Jamie Chua, μιας σοσιαλιτέ από τη Σινγκαπούρη με τεράστιο δωμάτιο γκαρνταρόμπας που ανοίγει μόνο με τα δαχτυλικά της αποτυπώματα φιλοξενώντας, μεταξύ άλλων, πάνω από 200 τσάντες Hermes. Ή το σπίτι της «Ροζ Κυρίας του Χόλιγουντ» όπου όπως μπορούμε να υποψιαστούμε, τα πάντα είναι ροζ, από το ντύσιμο της οικοδέσποινας μέχρι τους τοίχους. Ή το «σπίτι των Φλίντστοουνς», με ομοιώματα δεινοσαύρων στον κήπο, αρχιτεκτονική και διακόσμηση εμπνευσμένες από την προϊστορική εποχή (ή τουλάχιστον από το πώς φαντάζονται οι ιδιοκτήτες του την προϊστορική εποχή).

Το «σπίτι των Φλίντστοουνς», με ομοιώματα δεινοσαύρων στον κήπο, αρχιτεκτονική και διακόσμηση εμπνευσμένες από την προϊστορική εποχή.

Κάποια άλλα, ωστόσο, από τα πιο παράξενα σπίτια στον κόσμο μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης για μικρές αλλαγές, ακόμα και αν δεν υιοθετήσουμε εξ ολοκλήρου τις ιδέες τους. Όπως ένα σπίτι σαν μεγάλος παιδότοπος, σχεδιασμένο για ατελείωτες ώρες διασκέδασης για τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, ή ένα τεράστιο γατόσπιτο, όπου ο ιδιοκτήτης είναι εκείνος που συμβιώνει με τα 24 πρώην αδέσποτα που σκαρφαλώνουν στα γατόδεντρα και καλπάζουν στους ειδικά διαμορφωμένους γατοδιαδρόμους. Ή ένα απόλυτα λειτουργικό σπίτι στο Τέξας εξ ολοκλήρου τυπωμένο σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, μια πρωτοποριακή λύση γρήγορης -κατασκευάζεται σε 24 ώρες- και μάλλον αρκετά οικονομικής στέγασης.

Δείτε τα έντεκα πιο παράξενα σπίτια στον κόσμο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: @kittenkaysera

 

TAGS