Πόσες φορές δεν έχουμε ξεκινήσει το δικό μας κήπο για την κουζίνα. Συνεχώς όμως κάτι συμβαίνει. Λίγο πότισμα, πολύ πότισμα, λίγος ήλιος, πολύ ζέστη. Κάτι πάντα πάει στραβά και οι πρασινάδες ή τα βότανά πάνε περίπατο.

Είτε κάποιος λατρεύει την τεχνολογία είτε όχι, έχει λύση ακόμα και για τον άνιθο, το δυόσμο, τα τοματίνια και ότι άλλο θα θέλαμε να έχουμε στην κουζίνα για ένα μαγείρεμα με στιλ και κυρίως με υλικά που έχουν μεγαλώσει σε ελεγχόμενο περιβάλλον χωρίς φυτοφάρμακα!

Το Click and Grow είναι αυτό ακριβώς το μαγικό κηπάκι που έλειπε από την κουζίνα. Είναι ένας μικρόκοσμος με ελεγχόμενο φωτισμό και ελεγχόμενη υγρασία που εγγυάται ένα τέλειο αποτέλεσμα αλλά και γρήγορη ανάπτυξη για να μην ξεμένουμε από προϊόν όταν πραγματικά το χρειαζόμαστε.

Οι σπόροι φυτεύονται και σε λίγες ημέρες το αποτέλεσμα φαίνεται.

Το ειδικό φως LED δεν καταναλώνει πολύ ενέργεια και δίνει στα φυτά όσο φως χρειάζονται για ιδανική ανάπτυξη.

Έχει «έξυπνο» χώμα το οποίο χρειάζεται ελάχιστο νερό και είναι παράλληλα μία πολύ καλή δικαιολογία για να ασχοληθούν και τα παιδιά με αυτή τη νέου είδους κηπουρική και να αγαπήσουν τόσο τα βότανα όσο και τη μαγειρική της μαμάς στην οποία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά.

Το Click and Grow δεν είναι απλά ένα άλλο καταναλωτικό προϊόν. Είναι μία επιτυχία του crowdsourcing αφού όταν δημιουργήθηκε στο KickStarter, προσέλκυσε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από υποστηρικτές.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι δημιουργήθηκε από έναν εφευρέτη ο οποίος αποφάσισε να λύσει το πρόβλημα της ανάπτυξης λαχανικών και βοτάνων για αποστολές της NASA στο διάστημα.

TAGS