Στην καρδιά ενός ερημικού ελαιώνα, με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα ένα σπίτι πολύ διαφορετικά από τα άλλα ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητα του και τους ανοικτούς στην γύρω φύση χώρου του. 

Το μικροσκοπικό οίκημα κοιτάει προς το Όρο Άθος της Χαλκιδικής και είναι το πρότζεκτ της αρχιτέκτονα Εύα Σεπέογλου, μία ιδέα βασισμένη στις πολύ χαμηλές απαιτήσεις φροντίδας και συντήρησης της.

 Για την κατασκευή αυτού του εύχρηστου, λυόμενου σπιτιού χρησιμοποιήθηκε ψηφιακή τεχνολογία αιχμής CAD/CAM., με όλα τα στοιχεία  του σπιτιού να είναι προκατασκευασμένα.

Η κάτοψη διαστάσεων 3Χ7 μέτρων αναπτύσσεται στον άξονα ανατολής – δύσης και υποδιαιρείται σε μικρότερους χώρους. Ένας κεντρικός διάδρομος ενώνει τους χώρους καθώς ευθυγραμμίζεται με τα ελαιόδεντρα, τα οποία αποτελούν με αυτόν τον τρόπο μέρος της οργάνωσης της κάτοψης.  

Το εξωτερικό περίβλημα αποτελείται από ελαφριά μεταλλική επιφάνεια που είναι κινητή και μπορεί να μαζευτεί μεταβάλλοντας τον χώρο. Ο σχεδιασμός του περιβλήματος έχει ένα διάτρητο σχέδιο που θυμίζει ύφασμα και είναι εμπνευσμένο από τη φυλλωσιά και τη σκιά που κάνουν τα ελαιόδεντρα τα οποία περιβάλλουν το σπίτι. Έτσι καθώς ο ήλιος κινείται κατά τη διάρκεια της ημέρας οι εσωτερικοί χώροι γεμίζουν με εναλλασσόμενες σκιάσεις.

Δες περισσότερες πληροφορίες από το ξεχωριστό αυτό σπίτι στη Σιθωνία Χαλκιδικής. 

 

Δες το βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram 

TAGS