Η συγγραφέας και ιστορικός Λένα Διβάνη άνοιξε την πόρτα ή μάλλον την μπαλκονόπορτα του διώροφου σπιτιού της στο Λαύριο για τις ανάγκες του καναλιού Visit Greece που έχει σαν σκοπό να προωθήσει τις μικρές και τις μεγάλες ομορφιές της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως λέει η ίδια βρίσκεται στο συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο στέκεται αρχοντικό και πανέμορφο στην καρδιά ενός ολάνθιστου κήπου, προκειμένου να μπορέσει να αφοσιωθεί στη συγγραφή του τελευταίου της βιβλίου το οποίο αναφέρεται στη ζωή και το πολιτικό έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, μία προσωπικότητα που θαυμάζει πολύ.

Εκεί όμως τον θεατή περιμένει και μία μικρή έκπληξη. Όσο η Λένα Διβάνη ασχολείται με τη συγγραφή του βιβλίου της, μία άλλη Λένα, η ξαδέλφη της, υφαίνει μοναδικές δημιουργίες στον αργαλειό έχοντας σκορπίσει πολλά, πολύχρωμα κουβάρια με νήμα σε ολόκληρο το σαλόνι. Στο κέντρο του δωματίου ξεχωρίζει ένα πανέμορφο, μαρμάρινο τζάκι αλλά και τα σκαλιστά, ξύλινα, παραδοσιακά έπιπλα τα οποία ζεσταίνουν ακόμα περισσότερο τον χώρο. 

Από το παράθυρο η θέα κόβει την ανάσα, αφήνοντας να φανερωθεί μία απέραντη, γαλάζια θάλασσα μπροστά στα μάτια μας μέσα από το πράσινο του τοπίου.

Δείτε το βίντε με το σπίτι της Λένας Διβάνη στο Λαύριο. 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS