ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Απίθανο πρότζεκτ. Πώς τρία μικροσκοπικά container μεταφορών μεταμορφώθηκαν σε μία πρακτική κατοικία

Ένα τρελό αρχιτεκτονικό εγχείρημα είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μίας λειτουργικής και άνετης κατοικίας, τόσο εντυπωσιακής που δεν πιστεύεις στα μάτια σου.

Απίθανο πρότζεκτ. Πώς τρία μικροσκοπικά container μεταφορών μεταμορφώθηκαν σε μία πρακτική κατοικία

Όταν θέλεις να αποκτήσεις το δικό σου σπίτι αλλά έχεις στα χέρια μόνο λίγα χρήματα, μία έκταση γης και τρία containers, από αυτά που χρησιμοποιούμε για να μεταφέρουμε βαριά έπιπλα ή άλλα ογκώδη αντικείμενα, μπορείς να σπάσεις όλους τους περιορισμούς και να δημιούργησεις με έμπνευση και φαντασία ένα υπέροχο, λειτουργικό σπίτι.

Μπορεί αρχικά η ιδέα της ζωής μέσα στο κλειστοφοβικό περιβάλλον ενός container να μοιάζει τουλάχιστον αποπνικτική δεν ήταν πάντως ανασταλτικός παράγοντας για αυτό το ζευγάρι που δείχνει περήφανο το αρχιτεκτονικό του δημιούργημα λέγοντας πως «Θέλαμε να έχουμε ένα δικό μας σπίτι αλλά το μόνο που είχαμε διαθέσιμο ήταν αυτά τα τρία containers. Κι έτσι φτιάξαμε αυτό που βλέπετε».

Με ένα περιορισμένο budget που αξιοποιήθηκε σωστά τα τρία containers μεταποιήθηκαν πλήρως, μονώθηκαν ώστε να κρατούν μακριά την θέρμη του ήλιου και των καύσωνα των καλοκαιρινών ημερών, ντύθηκαν με όμορφα ξύλινα πατώματα, γέμισαν διαμπερή παράθυρα και διακοσμήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να αποπνέουν ηρεμία και χαλάρωση.

Το πιο απίθανο στο συγκεκριμένο σπίτι ωστόσο είναι το γεγονός ότι παραμένει εντυπωσιακά ευρύχωρο παρά τα λίγα τετραγωνικά του μέτρα. Μία πρακτική κουζίνα δεσπόζει στο μπροστινό μέρος, ακριβώς δίπλα σε έναν εύχρηστο χώρο για το πλύσιμο και την φροντίδα των ρούχων. Μία πολυτέλεια που οι περισσότεροι δεν έχουμε στα άνετα διαμερίσματα μας.

Ακόμα και χώρο για εργασία διαθέτουν αυτά τα τρία, πανέξυπνα containers που έχουν μεταμορφωθεί σε ένα υπέροχο σπίτι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανένα άλλο από αυτό το δημιουργικό ζευγάρι από την Αυστραλία που περιμένει σύντομα το πρώτο του παιδί.

Δες το βίντεο.

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.