Όταν θέλεις να αποκτήσεις το δικό σου σπίτι αλλά έχεις στα χέρια μόνο λίγα χρήματα, μία έκταση γης και τρία containers, από αυτά που χρησιμοποιούμε για να μεταφέρουμε βαριά έπιπλα ή άλλα ογκώδη αντικείμενα, μπορείς να σπάσεις όλους τους περιορισμούς και να δημιούργησεις με έμπνευση και φαντασία ένα υπέροχο, λειτουργικό σπίτι.

Μπορεί αρχικά η ιδέα της ζωής μέσα στο κλειστοφοβικό περιβάλλον ενός container να μοιάζει τουλάχιστον αποπνικτική δεν ήταν πάντως ανασταλτικός παράγοντας για αυτό το ζευγάρι που δείχνει περήφανο το αρχιτεκτονικό του δημιούργημα λέγοντας πως «Θέλαμε να έχουμε ένα δικό μας σπίτι αλλά το μόνο που είχαμε διαθέσιμο ήταν αυτά τα τρία containers. Κι έτσι φτιάξαμε αυτό που βλέπετε».

Με ένα περιορισμένο budget που αξιοποιήθηκε σωστά τα τρία containers μεταποιήθηκαν πλήρως, μονώθηκαν ώστε να κρατούν μακριά την θέρμη του ήλιου και των καύσωνα των καλοκαιρινών ημερών, ντύθηκαν με όμορφα ξύλινα πατώματα, γέμισαν διαμπερή παράθυρα και διακοσμήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να αποπνέουν ηρεμία και χαλάρωση.

Το πιο απίθανο στο συγκεκριμένο σπίτι ωστόσο είναι το γεγονός ότι παραμένει εντυπωσιακά ευρύχωρο παρά τα λίγα τετραγωνικά του μέτρα. Μία πρακτική κουζίνα δεσπόζει στο μπροστινό μέρος, ακριβώς δίπλα σε έναν εύχρηστο χώρο για το πλύσιμο και την φροντίδα των ρούχων. Μία πολυτέλεια που οι περισσότεροι δεν έχουμε στα άνετα διαμερίσματα μας. 

Ακόμα και χώρο για εργασία διαθέτουν αυτά τα τρία, πανέξυπνα containers που έχουν μεταμορφωθεί σε ένα υπέροχο σπίτι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανένα άλλο από αυτό το δημιουργικό ζευγάρι από την Αυστραλία που περιμένει σύντομα το πρώτο του παιδί.

Δες το βίντεο.

 

TAGS