Οι χώροι που προορίζονται για οικογένειες με μικρά παιδιά είναι, συχνά, αδικημένοι σχεδιαστικά, όμως ένας πολυχώρος στη Γλυφάδα παραδίδει μαθήματα ντιζάιν σε διάφορες κατηγορίες. Ο λόγος για το L.A.M.P., για παιδιά 1-10 ετών, που απέσπασε διεθνή διάκριση (Grand Prix) στην κατηγορία του Interior Design, στα βραβεία Big See, όπου διαγωνίζονται 19 χώρες από τη νοτιοανατολική Ευρώπη, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα.

To L.A.M.P., που βρίσκεται στη Γλυφάδα (www.facebook.com/lampglyfada), δημιουργήθηκε σε έναν χώρο που στο παρελθόν στέγαζε εστιατόριο. Στόχος του σχεδιασμού του ήταν κάθε αρχιτεκτονικό και διακοσμητικό στοιχείο να λειτουργεί ως κίνητρο για εξερεύνηση, παιχνίδι και μάθηση.

Περιλαμβάνει δύο αίθουσες και δύο playroom, για παιδιά 1-3 ετών και 3-10 ετών, καθώς και συμπληρωματικούς χώρους όπως το cafe. Η διαφάνεια, η κίνηση, η δυναμική ανάμεσα στα αρχιτεκτονικά στοιχεία έχουν καθορίσει τον σχεδιασμό κάθε γωνιάς του.

Το L.A.M.P., για παιδιά 1-10 ετών, απέσπασε διεθνή διάκριση (Grand Prix) στην κατηγορία του Interior Design, στα βραβεία Big See, όπου διαγωνίζονται 19 χώρες από τη νοτιοανατολική Ευρώπη, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα.

Ο πολυχώρος ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, γιατί οι αίθουσες δεν οριοθετούνται από τοίχους αλλά από ξύλινες κατασκευές, που λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι και ταυτόχρονα δημιουργούν σημεία παιχνιδιού και χαλάρωσης για τους μικρούς επισκέπτες. Ανοίγματα στα πάνελ επιτρέπουν την ανεμπόδιστη κίνηση του βλέμματος σε πολλαπλούς χώρους και διευκολύνουν την επίβλεψη των παιδιών.

Το L.A.M.P. φέρει την υπογραφή της αρχιτέκτονος Χριστίνας Βούτου (www.christinavoutou.gr), η οποία, μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τα αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας K-studio, On office, Makis Dimitroglou και έχει ολοκληρώσει ένα πλήθος από έργα, όπως ιδιωτικές κατοικίες, ξενοδοχεία και χώρους αναψυχής.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το L.A.M.P.:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Με στοιχεία από bigsee.eu. Photos: George Sfakianakis


 

TAGS