Ενώ εδώ και πολύ καιρό γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποια μαγειρικά σκεύη και αξεσουάρ που δεν έχουν θέση σε ένα βραστό πλυντήριο πιάτων, από ξύλινα κουτάλια μέχρι φανταχτερά χάλκινα τηγάνια, αποδεικνύεται ότι είμαστε ένοχοι ενός πολύ μεγάλου σφάλματος κουζίνας. 

Σύμφωνα με το Greatist, που πήρε συνέντευξη από μια ομάδα ειδικών μαγειρικής για να αποκαλύψει τα πιο κοινά λάθη κουζίνας, υπάρχει ένα καθημερινό κομμάτι της εργαλειοθήκης που θα πρέπει πάντα να πλένετε στο χέρι – τα μαχαίρια σας.

«Πλύνετε τα μαχαίρια και τις λεπίδες σε ζεστό σαπουνόνερο με ένα μαλακό σφουγγάρι ή σφουγγαράκι, στεγνώστε τα αμέσως και να τα αποθηκεύστε».

Ακριβώς όπως το λάθος να τοποθετείτε ζεστό φαγητό κατευθείαν σε πλαστικά δοχεία και το να ανοίγετε το φούρνο σας για να ελέγξετε τα τρόφιμα, το Greatist αναφέρει ότι η τοποθέτηση των μαχαιριών σας στο πλυντήριο πιάτων είναι ένα μεγάλο όχι.

Και δεν αναφέρεται μόνο στα φανταχτερά μαχαίρια κοπής.

Αποδεικνύεται ότι η τοποθέτησή τους σταδιακά θα τα αμβλύνει, πράγμα που σημαίνει ότι μακροπρόθεσμα θα εξοικονομήσετε χρήματα εάν προσπαθείτε με τα χέρα να τα κρατήσετε καθαρά.

“Ορισμένα πλυντήρια πιάτων έχουν εξαιρετικά υψηλή πίεση νερού, η οποία μπορεί να σκουριάζει γρήγορα τις λεπίδες. Τα μικρά κρύσταλλα στο απορρυπαντικό πιάτων μπορούν επίσης να είναι λειαντικά”, δήλωσε στο Greatest, ο Nate Appel, σεφ του HelloFresh.

Αντ' αυτού, “πλύνετε τα μαχαίρια και τις λεπίδες σε ζεστό σαπουνόνερο με ένα μαλακό σφουγγάρι ή σφουγγαράκι, στεγνώστε τα αμέσως και να τα αποθηκεύστε”, προσθέτει ο Appel.

 

Πηγή: dailystories.gr

TAGS