Το χάος που περιφέρουμε όλες μας ανάμεσα στο κομοδίνο μας, τα νεσεσέρ μας και το μπάνιο μας βρίσκει τέλος με μία απλή μέθοδο τακτοποίησης σε 5 απλά βήματα. Ακολούθησε τα και εσύ.

1. Πρώτα απ' όλα η καθαριότητα.

Το να μαζέψεις απλά όλα τα καλλυντικά σου σε ήδη υπάρχοντα και χρησιμοποιημένα νεσεσέρ καλλυντικών δεν βάζει τέλος στο χάος, απλά συγκαλύπτει τη μεγάλη ακαταστασία. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις πολύ προσεκτικά όλες τις επιφάνειες που χρησιμοποιείς όταν βάφεσαι ή παραποιείσαι τον εαυτό σου όπως και όλα τα τσαντάκια μέσα στα οποία φυλάς τα καλλυντικά ή τις κρέμες σου. Έτσι θα κάνεις μία νέα, πεντακάθαρη αρχή και θα βρίσκεις πιο εύκολα που είναι το κάθε τι.

2. Βάλε στίκερ.

Ένας απλός τρόπος για να ξέρεις τι έχει το κάθε βαζάκι είναι το να κολλήσεις αυτοκολλητάκια στα οποία θα αναγράφεις ποιο είναι το περιεχόμενο το καθενός από αυτά. Μην βαριέσαι, θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χώρο αλλά και χρόνο κάθε φορά που ψάχνεις να βρεις εκείνη την ξεχασμένη σκιά ματιών που δεν θυμάσαι καν σε ποιο κουτάκι βρίσκεται ή μία ήδη ανοιγμένη μάσκα προσώπου.

3. Δώσε βάση στα πινέλα.

Αν έχεις βαρεθεί να αγοράζεις καινούργια πινέλα,είτε γιατί σχεδόν κάθε φορά που πας να τα χρησιμοποιήσεις κάποια λοσιόν ή λάδι είχε τρέξει πάνω τους είτε επειδή είναι ήδη πολύ λερωμένα από σκιές ματιών και ρουζ; Κάνε τα βασικά για να τα προστατέψεις αρχίζοντας από το να τα οργανώσεις σε διαφορετικό μέρος από τα υπόλοιπα καλλυντικά σου. Έτσι θα τα ξεχωρίζεις ευκολότερα και δεν θα διατρέχεις τον κίνδυνο του να τα βρίσκεις συνέχεια λερωμένα.

4. Όλα για τα μαλλιά μου.

Όλες έχουμε αμέτρητα κοκαλάκια, πιαστράκια και τσιμπιδάκια για τα μαλλιά μας, τα οποία καταλήγουμε να μην φοράμε ποτέ. Αυτό συμβαίνει επειδή τις περισσότερες φορές βρίσκονται όλα μαζί πεταμένα στον πάτο κάποιου παλιού καλαθιού ή νεσεσέρ κάτι που δεν μας βοηθά με τίποτα να τα εντοπίσουμε. Γι' αυτό αγόρασε 2-3 μικρά κουτάκια και χώρισε τα σε κατηγορίες. Αλλού τα κοκαλάκια, αλλού οι στέκες και αλλού τα τσιμπηδάκια. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να φορέσεις κάτι τουλάχιστον θα ξέρεις που βρίσκεται.

5. Ώρα για τα σημαντικά.

Και τώρα ας μιλήσουμε για το πώς θα οργανώσεις τα προϊόντα ομορφιάς σου, αφού η σωστή κατανομή είναι πραγματικά το παν. Βήμα πρώτο: Ξεχώρισε τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς καθημερινά και βαλ'τα σε ένα μικρό νεσεσεράκι το οποιό θα μπορείς να κουβαλάς κάθε μέρα μαζί σου στη τσάντα σου. Βήμα δεύτερο: Όσα περισσέψουν είναι αυτά που δεν χρειάζεσαι άμεσα κι έτσι μπορούν να τακτοποιηθούν σε μεγαλύτερα κουτιά στο μπάνιο σου. Οργάνωσε αλλού τα κραγιόν, αλλού τις πούδρες και αλλού τα μολύβια ματιών και μην ξαναχάσεις ποτέ τίποτα. Απλό.

TAGS