0
SHARES

1. Μυρίζει εξοχή 

Ιδανικό και για το παραθαλάσσιο ή για το ορεινό εξοχικό. Αν είστε όμως στην πόλη και δεν συνηθίζετε να μαζεύετε θαλασσόξυλα, θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη ανθοκομικής ή βιτρίνας.
Μεταξύ μας: Δεν θέλετε μετά τις γιορτές, έναν τοίχο γεμάτο τρύπες από καρφιά. Γι’ αυτό στερεώστε τα θαλασσόξυλα με τις ειδικές, διπλής όψης, κολλητικές ταινίες, που θα βρείτε στα χρωματοπωλεία.
www.apartmenttherapy.com

2. Φθινοπωρινά Χριστούγεννα

Δεν είναι ανάγκη να έχετε ολόκληρο ξερό κορμό δέντρου. Και με μερικά μεγάλα κλαδιά, γυμνά από φύλλα, στερεωμένα σε ένα κασπό, έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.
Μεταξύ μας: Για να ισορροπήσετε σωστά τα κλαδιά μέσα στο κασπό, προμηθευτείτε το ειδικό σφουγγάρι ανθοκομικής και στη συνέχεια καλύψτε την επιφάνεια με βρύα, χριστουγεννιάτικο ύφασμα ή μια απλή λινάτσα.
fleurfatale.blogspot.gr

3. Γιορταστική μπουγάδα 

Θα τη λατρέψουν οι φοιτητές. Από τα μανταλάκια μπορείτε να κρεμάσετε ευχές ή φωτογραφίες.
Μεταξύ μας: Αφήστε τα πλαστικά μανταλάκια για την κανονική μπουγάδα. Εξάλλου, τα ξύλινα μπορείτε εύκολα να τα ζωγραφίσετε ή να τα βάψετε σε ό,τι χρώμα θέλετε. Το ρόλο του «μπουγαδόσκοινου» αναλαμβάνουν οι ίδιες δίχρωμες κλωστές που φτιάχνουμε τους «Μάηδες».
littlegoldennook.blogspot.com.au

4. Πιο μικρό δε γίνεται

Στο μεταλλικό stand κρεμάμε μικρά δώρα με το όνομα του παραλήπτη της ή design χριστουγεννιάτικες κάρτες.
Μεταξύ μας: Είναι τόσο… εναλλακτικό, που σίγουρα δεν καλύπτει τις ανάγκες των παραδοσιακών της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας. Σίγουρα όμως είναι μια καλή συμπληρωματική ιδέα για κάποιο δωμάτιο του σπιτιού, εκτός του καθιστικού, ή μια αυτόνομη λύση για το επαγγελματικό σας περιβάλλον.
fotosache-arndt.blogspot.se

5. Η χαρά του τεμπέλη

Ίσως το δέντρο που στήνεται σε χρόνο ρεκόρ. Μια σειρά φώτα και ένα σελοτέιπ και είστε έτοιμοι να πείτε «Και του χρόνου!».
Μεταξύ μας: Από το μίνιμαλ μέχρι το βλαχομπαρόκ, δυο φωτάκια δρόμος. Μην το επιχειρήσετε σε έναν χώρο ήδη φορτωμένο είτε με στολίδια είτε με βαριά διακόσμηση.
bellandpistol.blogspot.gr

6. Ο μαυροπίνακας στολίζεται

Ίδια ιδέα με την προηγούμενη, μόνο που εδώ τη διαφορά την κάνει ο μαύρος τοίχος (συγκεκριμένα μαυροπίνακας). Όσο πιο σκούρο το χρώμα του τοίχου τόσο πιο έντονο το κοντράστ με τα λευκά αστέρια-φώτα.
Μεταξύ μας: Ευκαιρία να βάψετε με μπογιά μαυροπίνακα μια επιφάνεια του σπιτιού σας: από την πόρτα της κουζίνας μέχρι τον τοίχο του παιδικού δωματίου. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να αλλάζετε εποχιακό ντεκόρ χωρίς καρφιά και μερεμέτια. Απλώς γράφετε και σβήνετε.
apartmenttherapy.com

7. Αληθινό: το παραδοσιακόν

Δεν είναι εναλλακτικό, είναι όμως η baby εκδοχή της παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας, τέλεια για το καθιστικό περιορισμένων τετραγωνικών.
Μεταξύ μας: Φροντίζουμε να το διατηρούμε μακριά από πηγές θερμότητας και να το ποτίζουμε συχνά, ώστε να το μεταφυτέψουμε αργότερα στον κήπο ή σε μεγαλύτερη γλάστρα.
brynalexandra.blogspot.gr

8. Το design του υδραυλικού

Ok, αυτό θέλει χρόνο, όρεξη και κυρίως μάστορα. Αν και κατασκευασμένο με κομμένους υδραυλικούς σωλήνες, το ύφος του είναι περισσότερο pop παρά industrial. Αιτία, τα πολύχρωμα στολίδια που κάνουν κοντράστ με το λευκό φόντο.
Μεταξύ μας: Το συγκεκριμένο λειτουργεί όπως οι μεγάλοι πίνακες: δεν αναδεικνύεται σε πολύ στενούς χώρους.
www.sheknows.com

9. Με άρωμα boudoir

Ατμόσφαιρα boudoir, χάρη στις χάρτινες καρδούλες και την γιρλάντα-κολιέ. Ταιριάζει πολύ σε θηλυκούς χώρους, όπως σε ένα κοριτσίστικο δωμάτιο ή σε έναν επαγγελματικό χώρο beaute.
Μεταξύ μας: Αν σας προβληματίζει ο μεταλλικός σκελετός του δέντρου, χρησιμοποιήστε ξύλινα πηχάκια ή καλάμια μπαμπού, βαμμένα σε λευκό.
www.topdreamer.com

10. Το δέντρο του φοιτητή

Αυτό σίγουρα δεν είναι δέντρο, είναι η χαρά του φοιτητή ή, έστω, του αντισυμβατικού. Ιδανικό για το εφηβικό-φοιτητικό δωμάτιο, αν και ταιριάζει παντού, ακόμη και στον τοίχο της κουζίνας.
Μεταξύ μας: Δεν χρειάζεται να το αποδομήσετε μετά το τέλος των γιορτών. Είναι τεσσάρων εποχών.
decoratingyoursmallspace.com

TAGS