Μία διαφορετική τυρόπιτα, λαχταριστή και χορταστική, με γιαούρτι, φέτα και μπόλικο φύλλο.
Συστατικά
- 1/7 συστατικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 500 γρ φύλλα κρούστας
- 400 ml γιαούρτι
- 4 αυγά
- 200 ml σπορέλαιο
- 1 μπέικιν
- 200 γρ Φέτα
Οδηγίες
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τη σπασμένη Φέτα και δουλεύουμε.
- Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Από πάνω βάζουμε τσαλακωμένα τα μισά φύλλα κρούστας.
- Απλώνουμε την μισή γέμιση.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τσαλακωμένα φύλλα κρούστας.
- Βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.
- Χαράζουμε την σφολιάτα όπως σας δείχνουμε και την τοποθετούμε στην πίτα.
- Αλείφουμε κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Δείτε την αναλυτική συνταγή:
Πηγή: foodaholics.gr