Ίσως ακούγεται αντιφατικό, αλλά ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον τρόπο να φτιάξουμε την πιο απλή μους σοκολάτας στο σπίτι είναι ένας ιδιοφυής, ανήσυχος χημικός. Ο Herve This, πατέρας της μοριακής γαστρονομίας, επινόησε μια συνταγή για βελούδινη, άψογη μους σοκολάτας που αποτελείται μόνο από σοκολάτα και νερό.
Αφού κατακτήσετε την τεχνική της βασικής συνταγής, μπορείτε στη συνέχεια να πειραματιστείτε προσθέτοντας, για παράδειγμα, λικέρ, καφέ, μπαχαρικά ή ζάχαρη. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και την πρώτη φορά που θα τη φτιάξετε μη διστάσετε να τη γαρνίρετε με σαντιγί.
Μους σοκολάτας
Υλικά
3/4 φλιτζ. νερό
220 γρ. σοκολάτα (ιδανικά, με 70% κακάο - μια υψηλής ποιότητας σοκολάτα)
παγάκια
σαντιγί για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Ρίχνετε το νερό σε κατσαρολάκι (που μπορείτε να βελτιώσετε αν είναι αρωματισμένο με χυμό πορτοκάλι) και, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε ένα μπολ εν μέρει γεμάτο με παγάκια και χτυπήστε τη σοκολάτα, είτε με το χέρι με σύρμα είτε με μίξερ (αν χρησιμοποιείτε μίξερ, παρακολουθήστε το στενά - θα πήξει πιο γρήγορα). Το χτύπημα θα δημιουργήσει μεγάλες φυσσαλίδες στο μείγμα, ενώ αυτό πήζει. Το μοιράζετε αμέσως σε μπολάκια.
Προσοχή: Αν η σοκολάτα σας δεν είναι αρκετά λιπαρή, λιώστε ξανά το μείγμα, προσθέστε λίγη ακόμα και μετά ξαναχτυπήστε. Αν είναι υπερβολικά πηχτή, λιώστε ξανά το μείγμα, προσθέστε λίγο νερό και μετά ξαναχτυπήστε. Αν τη χτυπήσετε υπερβολικά, με αποτέλεσμα να σβολιάσει, λιώστε το μείγμα και μετά ξαναχτυπήστε χωρίς να προσθέσετε τίποτα.
3. Τη σερβίρετε αμέσως ή τη βάζετε στο ψυγείο. Γαρνίρετε, αν θέλετε, με σαντιγί.
Πηγή συνταγής: Food52.com
Δείτε μια ακόμα συνταγή για μους σοκολάτας με τρία υλικά.
Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.
Photo: Klara Avsenik / Unsplash