Κάποιες φορές ο πουρές πατάτας μάς βγαίνει σβολιασμένος, άλλες υπερβολικά αραιός, ενώ σε μερικές περιπτώσεις κάτι τού λείπει στη γεύση. Κι όμως, μια επιτυχημένη συνταγή απογειώνει την απόλαυση για όλες τις αισθήσεις: και από άποψη γεύσης και από άποψη αρώματος αλλά και από άποψη υφής, αφού είναι ομοιογενής και βελούδινη, ένα απαλό χάδι για τη γλώσσα, τον ουρανίσκο και τους γευστικούς κάλυκες.
Μια κορυφαία επιλογή, ωστόσο, είναι η συνταγή που προτείνει ο θρυλικός Γάλλος σεφ Joël Robuchon, που τιμήθηκε το 1976 με το βραβείο Meilleur Ouvrier de France και που το 1989 ο οδηγός Gault Millau είχε αποκαλέσει «Σεφ του Αιώνα». Εγγυημένη η επιτυχία της, δηλαδή, και επιπλέον αρκετά απλή.
Υλικά
1 κιλό πατάτες, ιδανικά Yukon ή Ratte
250 γρ. παγωμένο βούτυρο σε μικρούς κύβους
250 ml γάλα
αλάτι και πιπέρι
Διαβάστε την εκτέλεση στο www.tasty-guide.gr
Photo by sunorwind on Unsplash