0
SHARES

Υλικά

700 γρ. διάφορα μανιτάρια
150 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 ml κρασί λευκό
1 μαρουλιά
1/2 ματσάκι άνηθο
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 1/2- 2 λίτρα ζωμός λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 αυγά
χυμός από 1 λεμόνι

ή εναλλακτικά

4-5 κουταλιές ταχίνι
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτάλακι κορν φλάουρ
2 κουταλιές νερό

Εκτέλεση Συνταγής

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα μανιτάρια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με τα κρεμμυδάκια και την καυτερή πιπεριά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με την καυτερή και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε το ζωμό, λίγο αλάτι τα μαρούλια με τον άνηθο και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί.
  • Κατεβάζουμε την μαγειρίτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 5- 10 λεπτά, κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό.
  • Αν κάνουμε την εναλλακτική επιλογή τότε, λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό απο τη φωτια σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το νερό ρίχνουμε το ταχίνι και το χυμό λεμονιου.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από τη μαγειρίτσα για να αραιώσει το μείγμα από το ταχίνι και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε τη μαγειρίτσα για 2-3 λεπτά ακόμα.

Δείτε το βίντεο της συνταγής από τον Πάνο Ιωαννίδη:

Πηγή: foodrevolution.gr

Βίντεο: Panos Ioannidis

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS