Τα κοκ δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσαν ιδιαίτερα για δύο λόγους. Πρώτον λάτρευα –και λατρεύω- τον παντοτινό τους αντίπαλο, τα εκλέρ, και δεύτερον δύσκολα έβρισκες στην Αθήνα ζαχαροπλαστείο που να φτιάχνει νόστιμα κοκ. Τα περισσότερα ήταν άτονα, αδιάφορα. Τα πότιζαν με σιρόπια και η κρέμα που έσπαγε το μονότονο παντεσπάνι ήταν χωρίς ενδιαφέρον. Βέβαια, υπήρχαν και οι εξαιρέσεις αλλά αυτές τις μετρούσαμε στα δάχτυλα του ενός χεριού. Κοινώς λίγες για μια πόλη σαν την Αθήνα.

Η επιγραφή με την επωνυμία του στολισμένη με πολλά φωτάκια και λουλούδια γίνεται αμέσως αντιληπτή.
Στο λιλιπούτειο, λοιπόν εσωτερικό του κυριαρχεί το απαλό ροζ που σπάει με από ψυχρές μικρές μαρμάρινες λεπτομέρειες.

Κάπου λοιπόν αυτό το γλύκισμα πέρασε στην αφάνεια. Παραμερίστηκε. Δέχθηκε μιας μορφή μπούλινγκ και απλά στόλιζε τις βιτρίνες συνοικιακών ζαχαροπλαστείων και φούρνων. Να όμως, που έρχεται ένα καινούργιο μαγαζί να μας το συστήσει από την αρχή και να μας το παρουσιάσει ανανεωμένο και εκσυγχρονισμένο. Το όνομα του; Kokakias. Με αυτό το όνομα νομίζω ότι θέλει δεν θέλει κανείς χτίζει καριέρα και δημιουργεί ντόρο. 

Το όνομα του; Kokakias. Με αυτό το όνομα νομίζω ότι θέλει δεν θέλει κανείς χτίζει καριέρα και δημιουργεί ντόρο. 

 

Βρίσκεται πάνω στην Πατριάρχου Ιωακείμ και αν και μικρό, εύκολα τραβάει το βλέμμα. Η επιγραφή με την επωνυμία του στολισμένη με πολλά φωτάκια και λουλούδια γίνεται αμέσως αντιληπτή. Στο λιλιπούτειο, λοιπόν εσωτερικό του κυριαρχεί το απαλό ροζ που σπάει με από ψυχρές μικρές μαρμάρινες λεπτομέρειες. Φυσικά η βιτρίνα στα αριστερά, γεμάτη με τις διάφορες πρωτότυπες παραλλαγές του κοκ δεν γίνεται να μην σας τραβήξει.

Κοκ μιλφέιγ, κοκ τιραμισού, κοκ γεμιστό με τζιαντούγια, κοκ φιστικί, λεμόνι, κοκ τσιζ κέικ, κοκ με μπίτερ σοκολάτα και πορτοκάλι, προφιτερόλ με κοκ αντί για σουδάκια και φυσικά το κλασικό.
17 διαφορετικοί κωδικοί που εναλλάσσονται στα ράφια των ψυγείων.

Πίσω από αυτή την αναβίωση του κοκ είναι δύο αδέρφια. Η Κυριακή και ο Χρήστος Μαραγκόζογλου. Η ιδέα γεννήθηκε από την αγάπη του δεύτερου για αυτό το καλτ γλυκό. Δεν πήρε πολύ χρόνο για να υλοποιηθεί και να στηθεί το μαγαζί. Βοήθησε και η Λίνα Μπούρα, η ζαχαροπλάστης, εκείνη που έφτιαξε τις συνταγές. 

Πίσω από αυτή την αναβίωση του κοκ είναι δύο αδέρφια. Η Κυριακή και ο Χρήστος Μαραγκόζογλου. Η ιδέα γεννήθηκε από την αγάπη του δεύτερου για αυτό το καλτ γλυκό.

 

Κοκ μιλφέιγ, κοκ τιραμισού, κοκ γεμιστό με τζιαντούγια, κοκ φιστικί, λεμόνι, κοκ τσιζ κέικ, κοκ με μπίτερ σοκολάτα και πορτοκάλι, προφιτερόλ με κοκ αντί για σουδάκια και φυσικά το κλασικό. Μαθαίνω ότι έχουν γενικά 17 διαφορετικούς κωδικούς που εναλλάσσονται στα ράφια των ψυγείων. Κάτω στο εργαστήρι δεν σταματούν να πειραματίζονται και ετοιμάζουν και άλλες γεύσεις. Έχουν στο νου τους να φτιάξουν και  παγωτό, αλλά ακόμα δεν έχουν κατασταλάξει όπως και μια vegan εκδοχή.

Κάτω στο εργαστήρι δεν σταματούν να πειραματίζονται και ετοιμάζουν και άλλες γεύσεις.

Πατριάρχου Ιωακείμ 48-50, τηλ. 2107243000

facebook kokakias

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS