Το ευρύ κοινό έχει γνωρίσει τον Άγγελο Μπακόπουλο τα τελευταία χρόνια, σαν Culinary Director των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels, με τις βραβεύσεις από σημαντικούς θεσμούς όπως τα FNL Best Restaurant Awards και τους Χρυσούς Σκούφους να πιστοποιούν πως πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ της νέας γενιάς. Αυτή η συνταγή του φέρνει την κουζίνα του στο σπίτι μας και είναι ιδανική για τις πιο κρύες μέρες της καραντίνας, όταν έχουμε αρκετό χρόνο να αφιερώσουμε στη μαγειρική.
Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα
Υλικά:
Για το φιλέτο
1 φιλέτο χοιρινό, 180 γρ περίπου
60 γρ. ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
60 γρ. βούτυρο
1 κλωνάρι θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
Για την κρούστα αμυγδάλου με αρωματικά βότανα
4 κ.σ. βούτυρο
3,5 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
3,5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
¼ κούπας αμύγδαλο τριμμένο
1 κρόκο αυγού
½ κ.σ. μαιντανό
½ κ.σ. βασιλικό
½ κ.σ. εστραγκόν
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Για τον πουρέ σελινόριζας
600 γρ. σελινόριζα κομμένη σε μικρούς κύβους
225 γρ. γάλα
350 γρ. κρέμα γάλακτος
2 πρέζες αλάτι
Για την σαλάτα παντζάρι με αμύγδαλα και πορτοκάλι
4 μεγάλα παντζάρια
1 πορτοκάλι
40 γρ. αμύγδαλα ψημένα
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 κ.σ. δύοσμο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λευκό ξύδι
1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
1 κλωνάρι θυμάρι
1 πρέζα αλάτι
Διαβάστε την εκτέλεση στο www.tasty-guide.gr
Photo by Alessandro D’Antonio on Unsplash