Τουρτίνια με μηνύματα για την αγάπη και την ομορφιά της αγκαλιάς, που έλειψε περισσότερο ίσως σε όλους εν μέσω πανδημίας, αλλά και χαμόγελα σμιλεμένα με ζαχαρόπαστα πάνω σε χριστουγεννιάτικα δέντρα και τάρανδους από μπισκότο περιμένουν υπομονετικά στις βιτρίνες ζαχαροπλαστείων και εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής ώσπου να 'ρθει η στιγμή να μετακομίσουν στο γιορτινό τραπέζι.

Στο εργαστήριο της ζαχαροτεχνίτριας Κατερίνας Τιχάκοβα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όλες οι δημιουργίες από ζαχαρόπαστα, με τα φωτεινά χρώματα και τις περίτεχνες ζωγραφιές, χαμογελούν. Ακόμη και τα μουστάκια του Άη Βασίλη στη βάση της τρίπατης τούρτας που κοσμεί τη βιτρίνα. «Επιλέξαμε να ζωγραφίσουμε χαμόγελα στα γλυκά μας γιατί το χαμόγελο είναι αυτό που δεν βλέπουμε πια αφού κρύβεται πίσω από τη μάσκα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κατερίνα Τιχάκοβα και εύχεται η νέα χρονιά να έχει υγεία, αισιοδοξία και πολλή χαρά.

«Φέτος τα Χριστούγεννα θέλαμε να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας παραπάνω στον κόσμο. Φέραμε τη φύση στη βιτρίνα μας. Βάλαμε κλαδιά από φυσικό έλατο και προσπαθούμε να σκορπίσουμε χαμόγελα στον κόσμο», προσθέτει, από την πλευρά της, η Εφη Κωνσταντινίδου, συνεργάτης της κ. Τιχάκοβα.

«Επιλέξαμε να ζωγραφίσουμε χαμόγελα στα γλυκά μας γιατί το χαμόγελο είναι αυτό που δεν βλέπουμε πια αφού κρύβεται πίσω από τη μάσκα»

Μικρά αλλά πανέμορφα

Με μια υπερυψωμένη τούρτα σε μικρό μέγεθος (για 4-6 άτομα), αφού τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα υπάρξουν μεγάλες παρέες στα σπίτια εξαιτίας της πανδημίας, γνωστό ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη δίνει τη δική του απάντηση στις γλυκιές ανάγκες του γιορτινού τραπεζιού.

«Φτιάξαμε κάτι μικρό και όμορφο και το ονομάσαμε τουρτίνι του lockdown», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου, Πόλυ Κούλα, προσθέτοντας μάλιστα πως πολλοί επιλέγουν να στείλουν μ' ένα γλυκό το μήνυμά τους στους ανθρώπους που τους λείπουν.

«Ο κόσμος θέλει να δώσει ένα μήνυμα. Πολλοί δεν βλέπουν καν τους γονείς τους που ζουν στην ίδια πόλη και θέλουν να στείλουν το "σ' αγαπώ" τους ζυμωμένο με βανίλια και ζάχαρη», εξηγεί και προσθέτει: «Οι άνθρωποι μας εμπιστεύονται το μήνυμα που θέλουν να στείλουν. Άλλος γράφει "τα χιλιόμετρα είναι λίγα και η απόσταση μικρή", άλλος "του χρόνου να είμαστε αγκαλιά"», εξηγεί η κ. Κούλα. Μάλιστα ένα από τα τουρτίνια που έφτιαξαν εν μέσω lockdown ήταν για γάμο και είχε το χαρακτηριστικό μήνυμα: «I am still glad you met me!» (είμαι ακόμα χαρούμενος/η που με γνώρισες).

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

*Με στοιχεία και φωτό από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

TAGS