Το φαγητό στο αεροπλάνο δεν είναι κάτι που αγαπούν όλοι όσοι βρίσκονται συχνά στον αέρα. Ειδικά ο τυποποιημένος πουρές και τα άγευστα λαχανικά σίγουρα δεν είναι ανάμεσα στις ιδανικές επιλογές για ένα νόστιμο γεύμα και ο κορυφαίος σεφ, Anthony Bourdain, δεν θα μπορούσε να συμφωνεί περισσότερο.

Ο διάσημος γάλλος σεφ σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε ότι δεν τρώει ποτέ τίποτα όταν βρίσκεται σε αεροπλάνο και εξήγησε τους λόγους πίσω από αυτή του την αμετάκλιτη απόφαση. 

«Αρχικά, οι κουζίνες των αεροπλάνων είναι τόσο απελπιστικά μικρές που είναι πραγματικά αδύνατο να ετοιμάσεις το οτιδήποτε σωστά,» λέει ο Bourdain και το πρώτο επιχείρημα του ακούγεται πολύ λογικό. Στη συνέχεια αλλάζει κατεύθυνση βάζοντας στο παιχνίδι περισσότερες λεπτομέρεις γύρω από το αντικείμενο της γευσιγνωσίας. 

«Όταν βρισκόμαστε 3.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της γης είναι απολύτως φυσιολογικό η αλλαγή στην ατμοσφαιρική πίεση να έχει επίδραση και στη γεύση των τροφών». Να ένα δεδομένο που σίγουρα δεν το είχαμε σκεφτεί. 

Οπότε ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν βάζει ποτέ τον εαυτό στη διαδικασία να δοκιμάσει το οτιδήποτε όταν ταξιδεύει με αεροπλάνο. Αρά κάθεται απλά στο κάθισμα του περιμένοντας την ώρα να περάσει, ενώ η αεροσυνοδοί πηγαίνουν και έρχονται με τρέιλερς γεμάτα φαγητά και ποτά; 

Όχι. Υπάρχει ένα και μοναδικό πράγμα που ο Anthony Bourdain καταναλώνει ευχαρίστως εν ώρα πτήσης. Το ουίσκι με πάγο. Αυτό τουλάχιστον δηλώνει χαριτολογώντας ο ίδιος, κάνοντας παράλληλα ο εξής απίθανο σχόλιο «Δηλαδή, εντάξει, πόσο λάθος μπορεί να στο φτιάξουν αυτό;».

Δες στο παρακάτω βίντεο μία παλαιότερη αφήγηση του γάλλου σεφ για το ποιο ήταν το «πιο λυπηρό γεύμα που έφαγε ποτέ στη ζωή του».

Με πληροφορίες από την Independent. 

TAGS