Ηθαυμάσια οπτική της πρωτεύουσας και μία ανεμπόδιστη θέα που εκτείνεται από τον Λυκαβηττό μέχρι τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού είναι, άκοπα και μοιραία, το πρώτο πράγμα που κερδίζει τη ματιά του επισκέπτη, αμέσως μόλις εισέλθει στον κομψό και προσεγμένο χώρο. Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστή κάθε βραδιά στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες. Παράλληλα, είναι και μία θαυμάσια επιλογή για εκείνους που αποζητούν τη δροσιά στην καλοκαιρινή Αθήνα, συντροφιά με ένα καλοφτιαγμένο cocktail στο μπαρ του εστιατορίου (και σε ένα άκρως προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον), με όλη την πόλη στο πιάτο. 

Το εστιατόριο της οικογένειας Κωβαίου, που λειτουργεί από το 2010 στον Καρέα, υπηρετεί την αληθινή θαλασσινή κουζίνα, σε ένα εξαιρετικό πάντρεμα της παραδοσιακής με την μοντέρνα ψαροφαγία και ένα ωραίο παιχνίδι με γνωστά αλλά και πιο ιδιαίτερα υλικά. Εκείνο πάντως που αποτελεί την ιδανικότερη βάση για κάθε γαστρονομική δημιουργία είναι η τέλεια πρώτη ύλη που καθημερινά φτάνει από τους πιο φημισμένους ψαρότοπους της χώρας μας: Τα ψάρια ημέρας έρχονται από μέρη όπως το το Κουφονήσι, η Λέρος, η Ζάκυνθος, το Πόρτο Χέλι κ.α.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr

TAGS