Ένα ενδιαφέρον πείραμα  αποφάσισε να κάνει ο Oobah Butler, δημιουργώντας ένα εστιατόριο για το TripAdvisor πραγματικά από το πουθενά. Έχοντας την άποψη πως το TripAdvisor παρουσιάζει μια εντελώς «πλασματική» πραγματικότητα, μπήκε στη διαδικασία αποδόμησής του με έναν ασυνήθιστο τρόπο. 

Όπως διαβάζουμε στο αγγλικό vice, ο Butler έφτιαξε ένα εστιατόριο στην αυλή του σπιτιού του, μόνο που δεν ήταν πραγματικό. Όπως περιγράφει ο ίδιος, έκανε μια σειρά από ενέργειες έτσι ώστε το εστιατόριο να φαίνεται ότι υπάρχει, ενώ στην πραγματικότητα τίποτα απ' αυτά δεν ήταν αληθινό. Άρχισε λοιπόν να στήνει το σαίτ του ρεστοράν και μετά πέρασε στην διαμόρφωση του μενού. Αποφάσισε πως ένα καλό κόνσεπτ για να «πιάσει» το μενού είναι να ονομάσει τα πιάτα σύμφωνα με τη διάθεση. 

Έπειτα, φωτογράφησε τα πιάτα τα οποία αποτελούνταν από διάφορα «ακατάλληλα» υλικά, αλλά η εικόνα τους ήταν αρκετά «γκουρμέ», όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες:

H φωτογραφία όπως ανέβηκε στο TripAdvisor.

 

Το πιάτο όπως πραγματικά είναι και τα υλικά με τα οποία δημιουργήθηκε.

 

 

Και αυτοσχέδιο γλυκό

 

Ο Butler αποκάλυψε την πραγματική του σύνθεση λίγη ώρα μετά.

Το πριν και το μετά ενός γκουρμέ τηγανητού αυγού.

 

Το TripAdvisor δεν δυσκολεύτηκε να δεχτεί στους κόλπους του αυτό το νέο μαγαζί, κι έτσι ο «ιδιοκτήτης» άρχισε να έρχεται σε επαφή με διάφορους φίλους και διάσημους για να γράψουν πειστικές αξιολογήσεις και αν ανέβει το σάιτ. Κι ενώ ξεκίνησε στη θέση 18.149,το τελευταίο δηλαδή εστιατόριο στο Λονδίνο, μετά τις αξιολογήσεις εκτοξεύθηκε στη θέση 1.456. Τότε, η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, καθώς τα τηλέφωνα δεν σταματούσαν να χτυπούν και οι υποψήφιοι πελάτες έκλειναν τραπέζια για την επόμενη βδομάδα, τον επόμενο μήνα...

Μέχρι το τέλος του Αυγούστου,κι ενώ το εστιατόριο ξεκίνησε τον Απρίλη του 2017, είχε φτάσει στον αριθμό 156. Διάφορες εταιρίες άρχισαν τότε να τον προσεγγίζουν, συμπεριλαμβανομένων του Google Maps, εργαζόμενοι που ήθελαν να δουλέψουν εκεί, διαφημιστικές, και μέχρι τον χειμώνα το μαγαζί βρίσκεται μέσα στα 30 καλύτερα μαγαζιά του Λονδίνου.

Και τότε, ένα βράδυ έρχεται ένα e-mail του TripAdvisor, ζητώντας πληροφορίες. Αυτό συνέβη, όταν τελικά το εστιατόριο βρέθηκε στην πρώτη θέση στο Λονδίνο, την 1η Νοέμβρη. Το επόμενο βήμα λοιπόν, ήταν όλη αυτή η «εικονική πραγματικότητα» να γίνει πραγματικότητα. Κι έτσι οργανώθηκε το Μεγάλο Πάρτυ, το οποίο είχε μπάτζετ 31 λίρες, με τα φτηνότερα υλικά από το σουπερμάρκετ.

Το αποτέλεσμα ήταν το εξής: 

Ενώ κάλεσε βιαστικά όλους αυτούς τους ανθρώπους, με μηδενικό εξοπλισμό, πλαστικές καρέκλες κάτω από το υπόστεγο του σπιτιού του με κότες να κυκλοφορούν τριγύρω,οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν με την σκέψη ότι πραγματικά θα μπορούσε να είναι αυτό το καλύτερο εστιατόριο στο Λονδίνο με μόνο κριτίριο την βαθμολογία του TripAdvisor. Πραγματικά, μετά απ' αυτό, ίσως όλα είναι δυνατά!

Δείτε και τις φωτογραφίες από τη Μεγάλη Βραδιά, για να καταλάβετε για τι κατάσταση μιλάμε:

 

 

Με πληροφορίες από το koutitispandoras και το vice.com

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS