Όσοι ασχολούνται με τη διεθνή γαστρονομία σίγουρα γνωρίζουν το Noma. Το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο βρίσκεται στη Δανία, είναι βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin και προσελκύει θαμώνες από όλο τον κόσμο που ταξιδεύουν μέχρι εκεί για να πάρουν μία γεύση από τα κορυφαία πιάτα του βραβευμένου σεφ Ρενέ Ρετζεπί. 

Τα τραπέζια είναι λιγοστά, για να βρεις μία θέση πρέπει να κάνεις κράτηση αρκετό καιρό πριν, ενώ ένα πλήρες μενού κοστίζει περίπου 400 ευρώ. Από τις 21 Μαϊου και μετά όμως το διάσημο εστιατόριο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του (μετά από δύο μήνες lockdown) με μία τελείως διαφορετική προσέγγιση στη γαστρονομία, δίνοντας τους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν τη Noma εμπειρία χωρίς κράτηση, σε πάρα πολύ προσιτές τιμές. Γιατί το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο πρόκειται να λειτουργήσει για το επόμενο διάστημα ως υπαίθριο wine bar σερβίροντας μπέργκερ υψηλών προδιαγραφών και μία μεγάλη wine lista σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 15 ευρώ

Ο πρωτοπόρος σεφ και ηγετική φιγούρα της Νέας Σκανδιναβικής κουζίνας που έφερε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια μεθόδους όπως το foraging (συλλογή άγριας τροφής) και η ζύμωση,.

Στην ανακοίνωση του εστιατορίου ο σεφ Ρενέ Ρετζεπί γράφει: «Φίλοι μας, έχουμε καλά νέα να μοιραστούμε. Οι περιορισμοί στη Δανία χαλαρώνουν και επιτρέπεται πλέον να ξανανοίξουμε. Την επόμενη Πέμπτη, 21 Μαίου, από τις 13:00 ανοίγουμε ένα υπαίθριο wine bar με επιλογές από τα αγαπημένα μας κρασιά και δύο μπέργκερ: το «noma cheeseburger» και το «noma veggie burger»! Δεν χρειάζονται κρατήσεις. Χρειαζόμαστε λίγο ακόμα χρόνο για να προετοιμάσουμε την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του noma όπως το ξέραμε μέχρι τώρα».  

Οι πελάτες θα μπορούν να κάθονται μόνο στον κήπο του εστιατορίου σε τραπεζάκια και κουβερτάκια πικ-νικ. Ο πρωτοπόρος σεφ και ηγετική φιγούρα της Νέας Σκανδιναβικής κουζίνας που έφερε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια μεθόδους όπως το foraging (συλλογή άγριας τροφής) και η ζύμωση, δεν έχει σερβίρει ποτέ μέχρι τώρα μπεργκερ στο εστιατόριό του. Σε δήλωσή του αναφέρει πως οι πελάτες αυτή τη στιγμή πιθανότατα δεν έχουν διάθεση για κάτι εξεζητημένο και ότι η επιλογή του να σερβίρει μπέργκερ αποτελεί έναν τρόπο καλωσορίσματος του κόσμου της περιοχής. 

Το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο πρόκειται να λειτουργήσει για το επόμενο διάστημα ως υπαίθριο wine bar σερβίροντας μπέργκερ υψηλών προδιαγραφών και μία μεγάλη wine lista σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 15 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS