Τα αυγά είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά μίας συνηθισμένης διατροφής. Όλοι τα έχουμε στο ψυγείο μας, οι περισσότεροι τα αγαπάμε ιδιαίτερα, παρόλα αυτά δεν ξέρουμε όλοι να τα μαγειρεύουμε σωστά. Σίγουρα, πάντως, υπάρχουν διάφοροι τρόποι μαγειρέματος στους οποίους θα μπορούσαμε να εξασκηθούμε αρκετά.

Απόδειξη το πιο πρόσφατο επεισόδο του MasterChef κατά το οποίοι τρεις διαγωνιζόμενοι, υποψήφιοι για αποχώρηση, δοκιμάστηκαν σε ένα γρήγορο τεστ στο οποίο καλούνταν να μαγειρέψουν αυγά με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους: Τηγανητά, ποσέ, μελάτα και ομελέτα. Το εγχείρημα αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολο απ' ότι θα μπορούσε να φανταστεί, ίσως, κανείς από την ασφάλεια του καναπέ του με αυγά να καταλήγουν είτε ωμά, είτε υπερβολικά τηγανισμένα, είτε διαλυμένα, ακόμα και σπασμένα. 

Ένα άλλο ζήτημα που προέκυψε από τη συγκεκριμένη διαδικασία και πυροδότησε πλήθος σχολίων στο Twitter ήταν το εξής: «ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο τηγανητό αυγό και το ποσέ;».

Ο Πάνος Ιωαννίδης ανέβασε στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube ένα βίντεο στο οποίο εξηγεί τις πραγματικές διαφορές, δείχνει τους σωστούς τρόπους μαγειρέματος και μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για να τα πετύχουμε απόλυτα την επόμενη φορά που θα τα φτιάξουμε.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS