To Underdog στο Θησείου είναι το «γραφείο» μου. Εκεί περνούσα, υπό φυσιολογικές συνθήκες χωρίς lockdown και απαγορεύσεις, πολλά πρωινά δουλεύοντας με τον υπολογιστή μου και ταυτόχρονα απολαμβάνοντας τους φοβερούς καφέδες που σερβίρουν. Νομίζω ότι συστάσεις για αυτούς δεν χρειάζονται, μιας και στους μύλους τους φιλοξενούν εξαιρετικούς καφέδες που τους καβουρδίζουν οι ίδιοι. Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό. Αλλά το νέο street food project με τα σατανικά burger που γεννήθηκε και φιλοξενείται προς το παρόν, στην κουζίνα του.

«Είναι το καινούργιο quest project που φιλοξενούμε στην κουζίνα μας» μου λέει ο barista.
Το The Spotted Pig, όπως ονομάζεται, βρήκε προσωρινό καταφύγιο στο The Underdog, στην Ηρακλειδών 8

Την τελευταία φορά που βρέθηκα εκεί για καφέ στο χέρι και βόλτα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου δεν έφυγα μόνο με καφέ. Και γίνομαι πιο σαφής. Ενώ περίμενα να μου ετοιμάσουν τον συνηθισμένο καφέ φίλτρου, το μάτι μου έπεσε σε ένα καινούργιο κατάλογο με burger, sandwiches και άλλες λιχουδιές. «Είναι το καινούργιο quest project που φιλοξενούμε στην κουζίνα μας» μου λέει ο barista. Θυμήθηκα την κουβέντα που είχαμε κάνει με την Ελισάβετ Λειβιδιώτη και τον Τάσο Δεληχρήστο, προ lockdown, για κάτι καινούργιο που σχεδίαζαν μαζί με τον σεφ Μιχάλη Βραχλιώτη. Έψαχναν χώρο, όμως οι εξελίξεις και το κλείσιμο της εστίασης τους άλλαξε τα σχέδια. Την λύση όμως την βρήκα, από ότι φαίνεται και το The Spotted Pig, όπως ονομάζεται, βρήκε προσωρινό καταφύγιο στο The Underdog, στην Ηρακλειδών 8, και από εκεί διανέμει τα μπέργκερ, σάντουιτς, hot dog και side dishes του μέσω efood και wolt. Μπορεί κανείς επίσης να τα πάρει και take away όπως έκανα εγώ εκείνη την ημέρα για να μου κοπεί η λιγούρα.

Μπέργκερ, σάντουιτς, hot dog και side dishes μέσω efood και wolt.
Μπορεί κανείς επίσης να τα πάρει και take away

Η κανονική δοκιμή όμως, έγινε λίγες μέρες αργότερα στην άνεση του σπιτιού μαζί με την κολλητή. Ζητήσαμε λοιπόν, το λαχταριστό μπέργκερ The Cannibal με μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, τσένταρ, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες και τηγανητό αβγό, αλλά και το D.F.C. με παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο σε παρμεζάνα και καλαμπόκι, ντομάτα, τσένταρ, μπέικον, μαγιονέζα τσιπότλ και κόλεσλοου. Για να είμαστε δίκαιοι τα μοιράσαμε – αν και είχα τις αντιρρήσεις μου. Το πρώτο ήταν τόσο ζουμερό με το τσένταρ και το αβγό να ξεχειλίζουν σε κάθε μπουκιά ενώ το δεύτερο με το όμορφα παναρισμένο κοτόπουλο έπαιζε με το τραγανό και το τρυφερό ταυτόχρονα και η μαγιονέζα από τσιπότλ του έδινε την καυτερή πινελιά που του χρειαζόταν. Δεν μείναμε όμως σε αυτά. Δοκιμάσαμε και το The Exceptional – όνομα και πράγμα- σάντουιτς με αμαρτωλούς κεφτέδες μαγειρεμένους σε κόκκινη σάλτσα καθώς και την Picada: τηγανητές πατάτες, μοσχαρίσιος κιμάς, φέτα, τηγανητά αβγά σε πληθωρικές στρώσεις. Και κάπου εκεί είπαμε να σταματήσουμε και να αφήσουμε τα υπόλοιπα για την επόμενη φορά που φυσικά δεν άργησε.

Ζητήσαμε λοιπόν, το λαχταριστό μπέργκερ The Cannibal με μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, τσένταρ, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες και τηγανητό αβγό, αλλά και το D.F.C. με παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο σε παρμεζάνα και καλαμπόκι, ντομάτα, τσένταρ, μπέικον, μαγιονέζα τσιπότλ και κόλεσλοου.

ΥΓ

Στο μικρό μενού του The Spotted Pig υπάρχουν και γλυκά φυσικά: νεοϋορκέζικου τύπου cheesecake με Nutella και τριμμένο μπισκότο Oreo, ή με pancakes με Nutella και τριμμένο μπισκότο.

facebook.com/

 

Φωτογραφίες: Wolt / Μάχος Πατεράκης

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS