«Ραντεβού στις 8 Μαρτίου», λέει η «αρχηγός» της ομάδος, η φίλη μας που πάντα οργανώνει την παρέα, αυτή που έχει τις καλύτερες ιδέες και εμπνέει όλες μας με την όρεξη και το κέφι της, να πάμε παρακάτω, να δούμε νέα πράγματα και νέα μέρη, να εξερευνήσουμε τη ζωή. «Να ζήσουμε!». Αυτό αναφωνεί κάθε φορά που υψώνουμε τα ποτήρια μας σαν πρόποση στο μεγαλύτερο δώρο που μας έχει χαριστεί.

Ακόμα και τώρα, που η κοινωνική συνεύρεση έχει περιοριστεί για χάρη της υγείας, ακόμα κι έτσι αυτή βρήκε τον τρόπο να μας μαζέψει σε ένα ωραίο κάλεσμα.

«Λοιπόν, φοράτε το καλύτερό σας χαμόγελο και μπαίνετε στο λινγκ που θα σας στείλω. Θα κάνουμε ένα επετειακό zoom call για να γιορτάσουμε τη γιορτή της γυναίκας. Α, απαραίτητη προϋπόθεση, να έχουμε όλες προμηθευτεί ένα Δεκαράκι Μαλαγουζιά, να το έχουμε παγώσει στους 10 βαθμούς Κελσίου και να έχουμε φροντίσει για τα γευστικά συνοδευτικά. Προτείνω κάποια τυριά της αρεσκείας μας ή κάποια ελαφριά σαλάτα, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα εκλεκτό, διαδικτυακό τσιμπούσι, να πούμε τα νέα μας, να γελάσουμε, να δούμε η μία την άλλη και να υψώσουμε τα ποτήρια μας στη ζωή, που μας έχει φέρει κοντά και μας κρατάει ενωμένες τόσα χρόνια. Να κάνουμε αυτό που ξέρουμε, όπως κάναμε πάντα, να δοξάσουμε τη στιγμή».

Αυτό έγραψε στο μήνυμα, με τον μοναδικό τρόπο που εκφράζεται, γνωρίζοντας ότι μόνο με θετικό πνεύμα θα βγούμε μπροστά. Εννοείται ότι στο κάλεσμά της, όλες ανταποκριθήκαμε ζωηρά. Και με πολλά emoticons καρδούλες, φυσικά. Ξέρουμε καλά, ότι κάθε φορά, οι συναντήσεις μας μοιάζουν με πολιτιστικό κάλεσμα. Ποια παράσταση θα δούμε online; Ποια σειρά είδαμε πρόσφτα και μας έκανε να κολλήσουμε; Γιατί όλες λατρέψαμε τον τέταρτο κύκλο του The Crown, που αναφερόταν στην Νταϊάνα; Γιατί το 8ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων έρχεται στις 20 & 21 Μαρτίου, από την Στέγη, θα μας βρει κολλημένες στις οθόνες μας; Γιατί η διάλυση των Duft Punk διέλυσε κι ενα κομμάτι της καρδιάς μας; Γιατί το αριστούργημα του Hans Fallada «Λύκος ανάμεσα σε Λύκους», που μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά, μας γεμίζει προσμονή; Τέτοια ωραία και ανεβαστικά ζητήματα, παράλληλα με τα νέα της καθεμιάς. Τις ανησυχίες θα τις αφήσουμε για άλλη φορά. 

«Δεκαράκι Μαλαγουζιά, ναιιιιι» έγραψα εγώ χρησιμοποιώντας παράλληλα την υπερβολή του γραπτού λόγου που επιβάλλει η επικοινωνία μέσω των chats, μιας και έχω αδυναμία στο συγκεκριμένο απόσταγμα. Εκλεπτυσμένο, φίνο, κομψό, με αρώματα και μια ντελικάτη επίγευση που συνοδεύει τα πιο ζεστά συναισθήματά μας, τα οποία αναδεικνύονται μαζί με τα αρώματα του γευστικού αυτού τσίπουρου. «Να γιατί το προτιμούμε» είχε αναφωνήνσει μια άλλη φίλη, κάποιο άλλο βράδυ, που πάλι τιμούσαμε τη φιλία μας με ένα Δεκαράκι Μαλαγουζιά στο χέρι. Όλες συμφωνήσαμε τότε.

Όλες συμφωνούμε και τώρα. Ραντεβού στις 8 Μαρτίου, λοιπόν. Cheers!

 

Εκλεπτυσμένο, φίνο, κομψό, με αρώματα και μια ντελικάτη επίγευση που συνοδεύει τα πιο ζεστά συναισθήματά μας, τα οποία αναδεικνύονται μαζί με τα αρώματα του γευστικού αυτού τσίπουρου.

 

*απολαύστε υπεύθυνα 

 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS