Ξεχάστε το παγωτό που ξέρατε, αυτο που αγοράζατε μέχρι τώρα τόσο από τα περίπτερα όσο και από τα αγαπημένα σας μέρη στην πόλη -σίγουρα έχετε ξεχωρίσει κάποιο που το επισκέπτεστε συχνά, με θρησκευτική ευλάβεια- και μάθετε για μια επιχείρηση που έχει τερματίσει το θέμα αυτό,
Αναφερόμαστε στο Avalanche Ice Cream Shop της πόλης CEBU των Φιλιππίνων, όπου το αγαπημένο επιδόρπιο μικρών και μεγάλων -για κάποιους είναι και κυρίως γεύμα- παρασκευάζεται από... υγρό άζωτο.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη και μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι πελάτες. Ρίχνουν απλά το μείγμα των υλικών σε μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουν μια δόση υγρού άζωτου.
Αποτέλεσμα είναι να παγώνει αμέσως χωρίς να δημιουργούνται κρύσταλλοι και να αποκτά μια σούπερ λεία υφή.
Όσοι πάντως το έχουν δοκιμάσει τονίζουν πως είναι λαχταριστό και πολύ μα πολύ διαφορετικό.
Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί από την επιχείρηση που το έχει αναγάγει σε εφαρμοσμένη επιστήμη και... χημική αντίδραση. :