Τα σύκα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολούς και ευφάνταστους τρόπους στην κουζίνα μας. Πέρα από το γεγονός ότι μπορούν να φαγωθούν μόνα τους και να μας χαρίζουν λίγη από τη γλύκα τους.
Σε αυτή τη συνατγή τα σύκα μπερδεύονται με το μπέικον και τα υπόλοιπα υλικά της τάρτας δημιουργώντας μια γευστική πανδεσία και μια αναπάντεχη απόλαυση.
Υλικά
6 φύλλα κρούστας ή Βυρηττού
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
1 συσκευασία μπέικον κομμένο σε μπαστουνάκια
3 αβγά
250 γρ. τυρί κρέμα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή κασέρι)
4 σύκα σε μικρά κυβάκια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε τα φύλλα πατσαβουριαστά το ένα δίπλα στο άλλο, πιέζοντας. Τα βουτυρώνουμε πολύ καλά, προσέχοντας να μην τα πατικώσουμε. Ψήνουμε τα φύλλα για 10' περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μαζί με το μπέικον, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας συχνά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν, να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να ροδοψηθεί το μπέικον.
- Σε μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τα αβγά με το τυρί κρέμα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μπέικον, τα σύκα, το τριμμένο τυρί και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Απλώνουμε το μείγμα στη βάση με το φύλλο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια, για 30'-40' περίπου.
Tip
Αντί για μπέικον, μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε καπνιστό αλλαντικό.
Πηγή: tasty-guide.gr