ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ταξιδέψαμε στα μέρη του κονιάκ για να γνωρίσουμε το πρώτο gin που φτιάχνεται από σταφύλια

Μια μοναδική εμπειρία σε ένα τοπίο που σου γαληνεύει την ψυχή, με ένα απόσταγμα εκλεκτό και πολύτιμο ανά χείρας.

Ταξιδέψαμε στα μέρη του κονιάκ για να γνωρίσουμε το πρώτο gin που φτιάχνεται από σταφύλια

Η Νότια Γαλλία είναι ένας παραδεισένιος τόπος. Ένα ιδανικό μέρος για ζει κανείς και να χαίρεται την ζωή στην ύπαιθρο. Εκεί σε αυτόν τον υπέροχο τόπο, λοιπόν, βρίσκεται και η περιοχή του Κονιάκ από όπου παράγεται και το ομώνυμο γνωστό απόσταγμα. Θα μπορούσα να σας πω ότι είναι ένας τεράστιος αμπελώνας πάνω σε αμέτρητους λόφους, που διακόπτεται από δεκάδες ρυάκια και ποτάμια. Η μόνη «παραφωνία» τα μικρά γραφικά χωρία με τις επιβλητικές εκκλησίες και τις τοξοειδής γέφυρες.

Ταξιδέψαμε στα μέρη του κονιάκ για να γνωρίσουμε το πρώτο gin που φτιάχνεται από σταφύλια
Η Νότια Γαλλία είναι ένας παραδεισένιος τόπος.
Σε αυτό το ζηλευτό μέρος βρέθηκα πριν από μερικές μέρες. Και ενώ όπως θα περίμενε κανείς ότι σε αυτό το κείμενο θα σας μιλούσα για το κονιάκ, δεν θα το κάνω.

Σε αυτό το ζηλευτό μέρος βρέθηκα πριν από μερικές μέρες. Και ενώ όπως θα περίμενε κανείς ότι σε αυτό το κείμενο θα σας μιλούσα για το κονιάκ, δεν θα το κάνω. Θα αναφερθώ, λοιπόν, στο πρώτο gin παγκοσμίως που φτιάχνεται από απόσταγμα σταφυλιού. Στο ultra-premium gin G Vine με την χαρακτηριστική πράσινη φιάλη.

Το G. Vine το είχα δοκιμάσει πολλές φορές. Δεν είναι από τα επιθετικά με εμφανή τον αλκοολικό του χαρακτήρα gin, άλλα ένα πιο ήρεμο με ανθικό και βοτανικό προφίλ. Συνήθως το ζητούσα με ένα ουδέτερο tonic για να μην του αλλοιώσω τον χαρακτήρα του και δεν έβγαινα χαμένος. Βέβαια δεν γνώριζα πολλά από τα μυστικά του. Αυτά –μέρος μάλλον αυτών- θα μου τα φανέρωνε ο εμπνευστής του και δικό μου οικοδεσπότης στο Κονιάκ ο κομψός Jean-Sébastien Robicquet.

Θα αναφερθώ, λοιπόν, στο πρώτο gin παγκοσμίως που φτιάχνεται από απόσταγμα σταφυλιού. Στο ultra-premium gin G Vine με την χαρακτηριστική πράσινη φιάλη.

Το πρώτο μας ραντεβού ήταν στα γραφεία του Maison Villevert σε ένα παλιό πύργο-αρχοντικό του 16ου αιώνα, στο Villevert, ανάμεσα σε αμπελώνες. Μαθαίνω ότι η ιστορία του κτιρίου είναι μεγάλη και γίνεται εμφανή από τα σημάδια που έχει αφήσει ο χρόνος στους εξωτερικούς τοίχους του. Αν και έχει περάσει πολέμους, κακοκαιρίες στέκεται αξιοπρεπώς. Για να σας είμαι ειλικρινής το ζήλεψα λίγο. Μάλλον πολύ και ακόμα περισσότερο όταν πέρασα στο εσωτερικού και στις περιπλανήθηκα στις ψηλοτάβανες αίθουσες του. Για μια στιγμή νόμιζα ότι έκανα ένα flash back και ταξίδεψα στο χρόνο πίσω. Θα το ήθελα για εξοχικό –και εσείς πιστέψτε με.

Ας επικεντρωθώ όμως στο gin. Σε μια λοιπόν από τις επιβλητικές αίθουσές του πύργου, ο Jean Sebastien με περίμενε για να μιλήσουμε για το G Vine. Δεν είχε ετοιμάσει μια τυπική παρουσίαση όπως θα περίμενε κανείς με power point, φωτογραφίες και video, αλλά άρχισε να αφηγείται λες και έλεγε μια ιστορία σε φίλους του.

Ο Jean Sebastien σαν φοβερός οικοδεσπότης που ήταν, μου επιφύλαγε μια έκπληξη.

Μαθαίνω λοιπόν ότι το G Vine γεννήθηκε τυχαία. Η οικογένεια του Jean Sebastien ασχολούταν με το κρασί και ο ίδιος το ίδιο. Μάλιστα έχει σπουδάσει οινολογία. Έψαχνε λοιπόν να δημιουργήσει και κάτι ακόμα με το σταφύλι έκτος από κρασί. Τα άνθη από τα αμπέλια με το γοητευτικό τους άρωμα ήταν εκείνα που τον έσπρωξαν να πειραματιστεί. Αποφάσισε λοιπόν να δει τί αποτέλεσμα θα έπαιρνε αν τα εκχύλιζε. Ένα λάθος θα καταστρέψει τους εύθραυστους ανθούς και έτσι η πρώτη προσπάθεια τελειώνει κάπως άδικα. Έπρεπε λοιπόν να περιμένει μέχρι τον επόμενο Ιούνη που θα γινόταν η συγκομιδή των ανθών. Το διάστημα που μεσολάβησε δεν σταμάτησε να δουλεύει πάνω στο project της απόσταξής και της δημιουργίας του πρώτου gin από σταφύλια. Έτσι όταν έφτασε η ώρα, ήξερε τί έπρεπε να κάνει.

Το πρώτο μας ραντεβού ήταν στα γραφεία του Maison Villevert σε ένα παλιό πύργο-αρχοντικό του 16ου αιώνα, στο Villevert, ανάμεσα σε αμπελώνες.
Η διαδικασία παραγωγής του G Vine δεν είναι απλή. Οι ανθοί που μαζεύονται με το χέρι, παρακαλώ, για να κρατήσουν το ιδιαίτερο άρωμά τους εμβαπτίζονται σε απόσταγμα σταφυλιών ποικιλίας Ugni Blanc.

Η διαδικασία παραγωγής του G Vine δεν είναι απλή. Οι ανθοί που μαζεύονται με το χέρι, παρακαλώ, για να κρατήσουν το ιδιαίτερο άρωμά τους εμβαπτίζονται σε απόσταγμα σταφυλιών ποικιλίας Ugni Blanc. Στη συνέχεια μπαίνουν τα σταφύλια –και όχι δημητριακά ως είθισται να γίνεται παραδοσιακά για το gin. Σ' αυτό το μείγμα έρχεται να προστεθεί και ένα μυστικός συνδυασμός από 9 διαφορετικά βότανα που είναι εκείνα που θα χαρίσουν το επιπλέον άρωμα αλλά και την πολυπλοκότητα στο gin.

Όλα αυτά διαδραματίζονται στο υπερσύγχρονο και πλήρως αυτοματοποιημένο αποστακτήριο που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την πόλη του Cognac, στη βιομηχανική του περιοχή. Φυσικά και τον επισκέφτηκα και είδα από κοντά το πόσο οργανωμένα και μελετημένα είναι όλα. Αυτός ήταν και ο τελευταίος μου σταθμός. Όμως ο Jean Sebastien σαν φοβερός οικοδεσπότης που ήταν, μου επιφύλαγε μια έκπληξη. Μια βόλτα στους τεράστιους και απέραντους αμπελώνες του Κονιάκ παρέα με ένα παγωμένο gin tonic σερβιρισμένο σε μπαλούν ποτήρι. Πώς να μην γοητευτείς λοιπόν…

«Μια βόλτα στους τεράστιους και απέραντους αμπελώνες του Κονιάκ παρέα με ένα παγωμένο gin tonic σερβιρισμένο σε μπαλούν ποτήρι. Πώς να μην γοητευτείς λοιπόν…» λέει ο Βασίλης Δημαράς.


Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!