Πότε ακριβώς ξεκίνησε το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα; Kαθώς αρκετοί από εμάς μοιάζουν να έχουν χάσει πραγματικά το μέτρημα των ημερών, των εβδομάδων και των μηνών, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι σε λίγο καιρό δεν θα θυμόμαστε στα αλήθεια τον λόγο που δεν βγαίνουμε από το σπίτι. Και τα δύο εξόχως κωμικοτραγικά μέσα στην βαθιά σοβαρότητα τους.

Η οποία έχει χειροπιαστές, σοβαρές οικονομικές προεκτάσεις κυρίως προς έναν τομέα ο οποίος, μαζί με τον χώρο του πολιτισμού, μετρά τις πιο βαθιές πληγές απ' όλους τους υπόλοιπους. Τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ της χώρας ανησυχούν για το μέλλον τους, ενώ παράλληλα αναζητούν συνέχεια τρόπους για να μείνουν όρθια και σε αυτή τη δοκιμασία. Ανάμεσα σε αυτά, ίσως, η τύχη των γκουρμέ εστιατορίων της πόλης να είναι ακόμα πιο επισφαλής για έναν πολύ απλό λόγο. Η γκουρμέ, γαστρονομική εμπειρία βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην προσέλευση του κοινού σε έναν συγκεκριμένο χώρο, όπου συντελείται μία συγκεκριμένη γαστρονομική μυσταγογία. Ουσιαστικά πηγαίνεις εκεί για να «ζήσεις» το φαγητό και όχι μόνο για να το καταναλώσεις.

Κι, όμως, ακόμα και σε αυτό το πλαίσιο πολλά γκουρμέ εστιατόρια της Αθήνας βρήκαν έναν πρωτότυπο, ξεχωριστό τρόπο να φτάσουν στην πόρτα μας, συνεχίζοντας να προσφέρουν αυτό το κάτι διαφορετικό που τα καθιστά μοναδικά στην κατηγορία τους, συνδυάζοντας το πετυχημένα με εκείνα τα «μαγικά» κουτάκια μίας online παραγγελίας.

«Γίνεται;» πιθανόν να σκεφτούν κάποιοι. 6 γνωστά, γαστρονομικά σημεία της πόλης κάνουν αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με δύσκολο γρίφο απόλυτα εφικτό και ακόμα περισσότερο γευστικό.

1. Παπαδάκης

Σε έναν όμορφο χώρο στο Κολωνάκι, με απλό αλλά στιλάτο design και υπέροχη θέα, η δημοφιλής σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαζί με τον σύζυγό της Μανώλη Μανωλάκη έχουν δημιουργήσει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και ξεχωριστά εστιατόρια της Αθήνας.

Το εστιατόρια Παπαδάκης φημίζεται εδώ και χρόνια για τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνει να ενώσει παραδοσιάκές, κλασικές γεύσεις με μία πιο σύγχρονη, γκουρμέ προσέγγιση κι αν υπάρχει κάτι που μας λείπει πραγματικά από τις βραδιές μας στην πόλη τότε αυτό είναι αυτή γαστρονομική αποκάλυψη, η οποία είναι παράλληλα τόσο παρεϊστικη αλλά και τόσο εκλεπτυσμένη.

Έτσι η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου πήρε την απόφαση, εν μέσω lockdown, να φέρει τις μοναδικές γεύσεις του εστιατορίου Παπαδάκης στην πόρτα του σπιτιού μας μέσω του νέου, διαδικτυακού συστήματος παραγγελιών «delivery Παπαδάκης στο Σπίτι».

Από μαγειρευτό φαγητό μέχρι πίτες, θαλασσινά και ψαρικά έρχονται στο τραπέζι σας. Δείτε εδώ πώς θα τα παραγγείλετε.

 

2. Cookoovaya

Το αγαπημένο στέκι πίσω από το Χίλτον που άνοιξε πριν από μερικά χρόνια τις πόρτες του και έχει πια συνδέσει το όνομα του με τον αστικό αέρα και το cosy περιβάλλον, βρίσκει και αυτό τον δικό του τρόπο να προσαρμοστεί στα δεδομένα της νέας εποχής.

Η Cookoovaya, το εστιατόριο όπου μπορείς να συναντήσεις μία μεγάλη παρέα από καλοντυμένους επιχειρηματίες που βρίσκονται στη χώρα μας για κάποιο συνέδριο, αλλά και μία βιαστική κυρία που έχει σταματήσει εδώ για ένα λεπτό για να πάρει το μεσημεριανό της γεύμα σε πακέτο, έχει φτιάξει το δικό του deliery μενού για κάθε γούστο και ανάγκη, προσπαθώντας να φέρει στους φανατικούς θαμώνες του μία γεύση από τη «σοφή κουζίνα» του στην τραπεζαρία του σπιτιού τους. 

Νόστιμα σάντουιτς, πρωτότυπα μπέργκερ με ελληνικό αέρα, φρέσκα ψαράκια, δροσερές σαλάτες, χωριάτικες πίτες, ζεστά και κρύο ορεκτικά και σιγομαγειρεμένα κρεατοφαγικά πιάτα σε πακέτο και όμορφη παρουσίαση έρχονται στον χώρο σας. Το μόνο που έχετε είναι να διαλέξετε τα πιάτα που προτιμάτε εδώ.

 

3. Aleria

Το Aleria στο Μεταξουργείο έχει υπάρχει ένα από τα εστιατόρια της Αθήνας που τα πάνε εξαιρετικά καλά με τις δυνατές, κόνσεπτ ιδέες, οι οποίες προσφέρουν στον επισκέπτη μία ξεχωριστή, γαστρονομική εμπειρία. Για χρόνια τα μενού οινογνωσίας που ήταν διαθέσιμα κάθε Τετάρτη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τραβούσαν το ενδιαφέρον του εγχώριου κοινού, αλλά και των τουριστών που κατέφθαναν στην πόλη, αναζητώντας διαφορετικές, ελληνικές γεύσεις και μία ξεχωριστή βραδύ στο ιστορικό κέντρο.

Τώρα, με το νέο delivery μενού, η μαγειρική ομάδα του Aleria φτιάχνει μία φρέσκια πρόταση για γκουρμέ φαγητό στο τραπέζι του σπιτιού μας. Έτσι, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ο βραβευμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης θα σχεδιάζει κάθε φορά ένα διαφορετικό μενού βασισμένο σε εποχιακά υλικά που κάνουν το φαγητό ακόμα πιο νόστιμο και εκλεκτό. 

Το μενού θα είναι διαθέσιμο για παραλαβή είτε από τον χώρο του εστιατορίου, σαν take away, είτε θα έρχεται στην πόρτα σας με μία μόνο παραγγελία, ενώ το κόστος για κάθε άτομο θα είναι σταθερά στα 40 ευρώ. 

Ρίξτε μία ματιά στο aleria.gr/el για το μένου κάθε εβδομάδας.

 

4. PS: Luncheon

Μετά τα Nolan και  Proveleggios η δημιουργική ομάδα των Σωτήρη Κοντιζά, Μανώλη Μπαμπούνη και Κώστα Πισσιώτη επιχειρεί μία διαφορετική πρόταση στις γαστρονομικές μας εμπειρίες με τον ερχομό του PS: Luncheon, ενός πρότζεκτ που επιχειρεί να πάει το delivery σε ένα άλλο επίπεδο.

Χάρτινα κουτάκια που παραπέμπουν στη λογική του φορητού kit ανοίγουν μία νέα, πειραματική πόρτα στο πώς απολαμβάνουμε το φαγητό μας, ενώ η ασιατική παράδοση και η ανατολίτικες γεύσεις παραμένουν στο προσκήνιο. 

Στο επίκεντρο και το Ramen Kit, μία παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή με αυγό και noodles, που λατρεύεται από τους νεοϋορκέζους, oι οποίοι έχουν αναγάγει το συγκεκριμένο πιάτο σε τέχνη.

Μπορείτε να παραγγείλετε εδώ

 

5. Blue Bamboo

Για τους μεγάλους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας θα υπάρχει πάντα η επιλογή του εξωτικού Blue Bamboo στην Κηφισιά. 

Κυριολεκτικά ο πιο γρήγορος τρόπος για να βρεθείς σε χρόνο dt από τον καναπέ σου στην Αθήνα σε κάποιο υπαίθριο εστιατόριο της Μπανγκόκ απολαμβάνοντας ζεστά Bao Buns, τηγανητό κοτόπουλο και απίθανα noodles - ο ιδανικός τρόπος για να ταξιδέψει κανείς εν μέσω πανδημίας. 

Σίγουρα αυτό που πρέπει να δοκιμάσεις λέγεται ότι είναι το εξαιρετικό pad thai, αλλά και το yellow curry, δύο πιάτα που έχουν κάνει τις γκουρμέ, γαστρονομικές προτάσεις του Blue Bamboo θεσμό.

Μπορείτε να τσεκάρετε τα πιάτα εδώ

Κάτι έξτρα για τσάι και συμπάθεια 

6. Μεγάλη Βρετανία

Μία μεγάλη έκπληξη για πολλούς αποτελεί και η νέα υπηρεσία Tea Away του εμβληματικού Μεγάλη Βρετανία, που δίνει την ευκαιρία, σε όσους τους έχει λείψει το πολυτελές περιβάλλον του αλλά και το περίφημο, απογευματινό του τσάι, να το απολαύσουν σπίτι τους. Το μενού, αντάξιο των προσδοκιών μας, περιλαμβάνει μοναδικά εδέσματα, όπως μπριός βουτύρου με καπνιστό σολομό, λευκό τραμενζόνε με αυγό ελευθέρας βοσκής και σπιτική μαγιονέζα, roast-beef σε οκτάσπορο ψωμί με σάλτσα ταρτάρ και σκονς αμυγδάλου με κορινθιακή σταφίδα, σερβιρισμένα με εποχικές μαρμελάδες και clotted cream.

Επιπλέον, περιλαμβάνει εκπληκτικά επιδόρπια, όπως moelleux μπίτερ σοκολάτας με γκανάς καραμέλα, σου με κρέμα και πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης και biscuit μπίτερ σοκολάτας με crémeux βατόμουρο και μους μπίτερ σοκολάτας. Το μενού ολοκληρώνεται με δύο διαφορετικά κέικ, μπισκότα τζίντζερ και cannelés de Bordeaux. Αρκεί να παραγγείλεις από τις 11:00 έως τις 19:00 στο τηλέφωνο 210 3330748 και θα το παραλάβεις μετά από μία ώρα με δώρο ένα tea box από τη συλλογή του βραβευμένου Γάλλου pastry-chef Arnaud Larher, που ηγείται του εργαστηρίου της Μεγάλης Βρετανίας.

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS