Δυο αφράτα pancakes αγκαλιάζουν τη γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού. Τα Dorayaki είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά της Ιαπωνίας και η γεύση τους θα σε συνεπάρει από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Λέγεται ότι έχουν πάρει το όνομά τους από το αρχαίο μουσικό όργανο «dora», γιατί θυμίζουν το σχήμα του. Η λέξη «yaki» σημαίνει ψητός. Δοκίμασε τα στο επόμενο brunch σου.
ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλα αυγά
140gr ζάχαρη
30gr μέλι
160gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5gr baking powder
15gr νερό
5gr ηλιέλαιο
520gr Anko
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα αυγά, τη ζάχαρη και το μέλι, μέχρι να αφρατέψουν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα που φτιάξαμε πριν.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Το μείγμα θα πρέπει να έχει αποκτήσει λεία υφή. Προσθέτουμε 1 κ.σ. νερό. Ίσως χρειαστεί και δεύτερη, εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών και το πόσο ακριβές ήταν το ζύγισμα του αλευριού που κάναμε.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βρέχουμε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, λαδώνουμε το τηγάνι και έπειτα το σκουπίζουμε.
- Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα (3 κ.σ. μείγμα), ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και δημιουργούμε pancake με περίπου 8 εκατοστά διάμετρο.
- Όταν δούμε μικρές φουσκάλες να δημιουργούνται στην επιφάνεια του pancake, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά ώστε να ψηθεί καλά.
- Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και σκεπάζουμε με μια ελαφρώς υγρή πετσέτα ώστε να μην ξεραθεί.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.
- Δημιουργούμε για το σερβίρισμα sandwiches. Παίρνουμε ένα pancake, αλείφουμε με Anko, τοποθετώντας στο κέντρο λίγη παραπάνω ποσότητα έτσι ώστε όταν το σκεπάσουμε με το δεύτερο pancake να δημιουργήσουμε μια μικρή καμπύλη.
- Όταν ετοιμάσουμε όλα μας τα Dorayaki τα σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη μέχρι να τα σερβίρουμε.
*To Red Bean Paste No Skins μπορείτε να το αγοράσετε από το wokshop.gr
Δείτε ένα βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής Dorayaki Pancakes που βρήκαμε στο YouTube: