Είναι ένα πραγματικό πεντανόστιμη πιάτο, με πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση. Είναι εντελώς διαφορετικό γεύμα από τα μακαρόνια με κιμά γιατί αφενός φτιάχνεται στο φούρνο και αφετέρου περιέχει πολλά τυριά και ολόκληρα κεφτεδάκια.
Υλικά
2 φύλλα δάφνης
10 κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κρέας
400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πακέτο σπαγγέτι
1,5 φλυτζάνι τριμμένο τυρί και παρμεζάνα
Ελάχιστο αλεύρι για να αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάξτε τα κεφτεδάκια, όπως ξέρετε: Κιμάς, μαϊντανός, ξερό ψωμί μουσκεμένο, κρεμμύδι, 1 αυγό, λάδιΣε ένα βαθύ και βαρύ τηγάνι ροδίστε το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά
Προσθέστε τα σκόρδα, να μην καούν.
Προσθέστε τα (ελαφρά) αλευρωμένα κεφτεδάκια, ροδίστε καλά. Βάλτε τα φύλλα δάφνης. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και βράστε για 20-30 λεπτά
Προσθέστε ελάχιστο νερό, αν χρειάζεται
Στο μεταξύ βράστε και σουρώστε τα σπαγγέτι
Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Οταν έχουν βράσει τα κεφτεδάκια, αφαιρέστα τα για λίγο από το τηγάνι
Ρίξτε λίγο υγρό από τα σπαγγέτι στο τηγάνι, να «ξεκολλήσει» η σάλτσα, πετάξτε τα φύλλα δάφνης
Βάλτε μέσα σε ταψάκι το σπαγγέτι, ανακατέψτε απαλά, και από πάνω τα κεφτεδάκια, τοποθετήστε τα όμορφα
Απλώστε παντού το τριμμένο τυρί
Ψήστε για 20 λεπτά ώσπου το τυρί να λιώσει όμορφα. Διακοσμήστε το πιάτο με φύλλα βασιλικού ή φρέσκια ρίγανη. Προτείνετε τριμμένη παρμεζάνα, για όσους θέλουν να προσθέσουν.