Θέλετε να φτιάξετε ζυμαρικά; Τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στον μετρ της ιταλικής κουζίνας! Ο Master Chef Πάνος Ιωαννίδης μας δείχνει όλα τα μυστικά για μία εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και χορτοφαγική συνταγή με ζυμαρικά και σάλτσα από ψητά ντοματίνια, αρωματισμένη με βότανα.
ΥΛΙΚΑ
Για τα ζυμαρικά
-400 γρ. μαύρα λινγκουίνι
-15 γρ. αλάτι (για το βράσιμο)
Για τα γλασαρισμένα ντοματίνια
-240 γρ. ντοματίνια
-100 ml ελαιόλαδο
-1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι (τα φύλλα του)
-1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη (τα φύλλα της)
-1 σκελίδα σκόρδο
-2 πρέζες αλάτι
-20 γρ. ζάχαρη
Για το "δέσιμο"
-65 γρ. βούτυρο
-55 ml ελαιόλαδο
-12 φύλλα φύλλα φρέσκου βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό και αλάτι, για όση ώρα μας υποδεικνύει η συσκευασία τους. Όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα (αλ ντέντε), τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε ζεστά με τη σάλτσα τους. Δεν τα ξεπλένουμε ποτέ με κρύο νερό.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τον βασιλικό και το ελαιόλαδο και χτυπάμε, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
TIP: Αν δεν έχουμε μπλέντερ, μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα βαθύ κυλινδρικό δοχείο και να τα χτυπήσουμε με ένα ραβδομπλέντερ.
ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC, στον αέρα.
Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ τα ντοματίνια μαζί με τη μαρινάδα.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε μέσα τα ντοματίνια με τη μαρινάδα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ
Μόλις είναι έτοιμα τα ντοματίνια, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να αναμιχθεί με τη σάλτσα.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε και από πάνω βάζουμε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και το ελαιόλαδο.
Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής παρακάτω