ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη για σουβλάκι: Μήπως ο πιο hot δρόμος των 90s έχει πάρει ξανά τα πάνω του;

Η ποιότητα των κρεάτων που διαθέτει είναι αναμφισβήτητη και έρχονται κατευθείαν από την φάρμα τους στη Φθιώτιδα.

Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη για σουβλάκι: Μήπως ο πιο hot δρόμος των 90s έχει πάρει ξανά τα πάνω του;

Κάποτε ο πεζόδρομος της Μηλιώνη ήταν μια από τις πιο πολυσύχναστες περατζάδες της Αθήνας. Για να βρει κανείς τραπέζι να καθίσει σε κάποια από την καφετέρια μερικές φορές χρειαζόσουν μέσο ή απλά να περιμένει αρκετή ώρα μέχρι που να αδειάσει κάποιο. Όλα αυτά όμως στο παρελθόν. Η τωρινή κατάσταση είναι διαφορετική. Πλέον δεν γίνεται ο «κακός χαμός» και ο πεζόδρομος είναι πιο ήρεμος, πιο χαλαρός… ίσως και πιο αδιάφορος θα έλεγα. Μόνη παραφωνία το κρεοπωλείο της Φάρμας Μπράλου. Όχι δεν θα σας μιλήσω για ένα κρεοπωλείο, αλλά για αυτό που θα βρείτε εκεί: μια ψησταριά που σερβίρει ένα από τα καλύτερα σουβλάκια στην πόλη. Εξηγούμαι αμέσως.

Τα κρέατα και γενικά την Φάρμα Μπράλου ίσως να την γνωρίζεται από τα ομώνυμα εστιατόρια που διαθέτει. Η ποιότητα των κρεάτων που διαθέτει είναι αναμφισβήτητη και έρχονται κατευθείαν από την φάρμα τους στη Φθιώτιδα. Εκείνο που ίσως να μην γνωρίζεται ότι την «ήσυχη» Μηλιώνη στο κρεοπωλείο τους, έχουν στήσει εδώ και ένα χρόνο μια ψησταριά. Κάθε πρωί περνάνε λοιπόν πολλών λογιών κρέατα σε καλαμάκια και τα ετοιμάζουν για να «μπουν» στα κάρβουνα της ψησταριάς, που θα την δείτε με το που μπείτε στο μαγαζί.

Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη για σουβλάκι: Μήπως ο πιο hot δρόμος των 90s έχει πάρει ξανά τα πάνω του;
. Κάθε πρωί περνάνε λοιπόν πολλών λογιών κρέατα σε καλαμάκια και τα ετοιμάζουν για να «μπουν» στα κάρβουνα της ψησταριάς, που θα την δείτε με το που μπείτε στο μαγαζί.

Τι μπορείτε λοιπόν να βρείτε εδώ: Καλαμάκι από λάπα Black Angus, ή από χοιρινό δικής τους παραγωγής ή από μπούτι κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής ή από χειροποίητο χωριάτικο λουκάνικο. Υπάρχουν και μπιφτέκια. Εκείνο με τον κιμά από Black Angus είναι σκέτος πειρασμός, όμως ακόμα πιο μεγάλος είναι εκείνο της γαλοπούλας που ζυμώνεται με καρότο και κουάκερ. Τόσο νόστιμο, τόσο ελαφρύ που είμαι σίγουρος θα ζητήσετε και άλλη μια μέρα. Σερβίρουν επίσης χοιρινά μπριζολάκια, χοιρινά παϊδάκια με το κιλό, ψαρονέφρι, συκώτι και δεν λείπουν τα rib eye και strip loin. Πάντως ότι και να ζητήσετε έρχεται σωστά ψημένο μιας και οι άνθρωποι εδώ στην Φάρμα Μπράλου ξέρουν να συμπεριφέρονται όπως πρέπει στο κρέας. Σίγουρα θα σας ρωτήσουν πως το προτιμάτε ψημένο –ακόμα και το σουβλάκι- παρόλ’ αυτά μπορείτε να αφεθείτε και στα χέρια τους.

Τι μπορείτε λοιπόν να βρείτε εδώ: Καλαμάκι από λάπα Black Angus, ή από χοιρινό δικής τους παραγωγής ή από μπούτι κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής ή από χειροποίητο χωριάτικο λουκάνικο.
Και επειδή όλα αυτά τα κρεατικά θέλουν και παρέα πατάτες τηγανητές σκέτες ή πασπαλισμένες με τριμμένο πεκορίνο με τρούφα και τρεις διαφορετικές σάλτσες.

Και επειδή όλα αυτά τα κρεατικά θέλουν και παρέα πατάτες τηγανητές σκέτες ή πασπαλισμένες με τριμμένο πεκορίνο με τρούφα και τρεις διαφορετικές σάλτσες –bearnaise, σος γιαουρτιού με ελαιόλαδο και άνηθο, μαγιονέζα με κόκκους μουστάρδας– έρχονται για να συνοδέψουν και να κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό το τραπέζι σας. Αν πάλι θέλετε κάτι σε σαλάτα, δύο είναι οι επιλογές σας: ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με ντοματίνια, αβοκάντο και βινεγκρέτ μπαλσάμικου και μια ακόμη με πολύχρωμα ντοματίνια, φέτα παραγωγής της Φάρμας Μπράλου, τραγανό χαρουποπαξίμαδα και καππαρόφυλλα.

Μήπως λοιπόν η Μηλιώνη έχει ξανά ενδιαφέρον; Έχει. Κάντε μια βόλτα και θα το διαπιστώσετε.

Μηλιώνη 9, Κολωνάκι, τηλ. 2130455929


Ακολουθήστε το WomanToc στo Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.