Κάποτε ο πεζόδρομος της Μηλιώνη ήταν μια από τις πιο πολυσύχναστες περατζάδες της Αθήνας. Για να βρει κανείς τραπέζι να καθίσει σε κάποια από την καφετέρια μερικές φορές χρειαζόσουν μέσο ή απλά να περιμένει αρκετή ώρα μέχρι που να αδειάσει κάποιο. Όλα αυτά όμως στο παρελθόν. Η τωρινή κατάσταση είναι διαφορετική. Πλέον δεν γίνεται ο «κακός χαμός» και ο πεζόδρομος είναι πιο ήρεμος, πιο χαλαρός… ίσως και πιο αδιάφορος θα έλεγα. Μόνη παραφωνία το κρεοπωλείο της Φάρμας Μπράλου. Όχι δεν θα σας μιλήσω για ένα κρεοπωλείο, αλλά για αυτό που θα βρείτε εκεί: μια ψησταριά που σερβίρει ένα από τα καλύτερα σουβλάκια στην πόλη. Εξηγούμαι αμέσως.
Τα κρέατα και γενικά την Φάρμα Μπράλου ίσως να την γνωρίζεται από τα ομώνυμα εστιατόρια που διαθέτει. Η ποιότητα των κρεάτων που διαθέτει είναι αναμφισβήτητη και έρχονται κατευθείαν από την φάρμα τους στη Φθιώτιδα. Εκείνο που ίσως να μην γνωρίζεται ότι την «ήσυχη» Μηλιώνη στο κρεοπωλείο τους, έχουν στήσει εδώ και ένα χρόνο μια ψησταριά. Κάθε πρωί περνάνε λοιπόν πολλών λογιών κρέατα σε καλαμάκια και τα ετοιμάζουν για να «μπουν» στα κάρβουνα της ψησταριάς, που θα την δείτε με το που μπείτε στο μαγαζί.
Τι μπορείτε λοιπόν να βρείτε εδώ: Καλαμάκι από λάπα Black Angus, ή από χοιρινό δικής τους παραγωγής ή από μπούτι κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής ή από χειροποίητο χωριάτικο λουκάνικο. Υπάρχουν και μπιφτέκια. Εκείνο με τον κιμά από Black Angus είναι σκέτος πειρασμός, όμως ακόμα πιο μεγάλος είναι εκείνο της γαλοπούλας που ζυμώνεται με καρότο και κουάκερ. Τόσο νόστιμο, τόσο ελαφρύ που είμαι σίγουρος θα ζητήσετε και άλλη μια μέρα. Σερβίρουν επίσης χοιρινά μπριζολάκια, χοιρινά παϊδάκια με το κιλό, ψαρονέφρι, συκώτι και δεν λείπουν τα rib eye και strip loin. Πάντως ότι και να ζητήσετε έρχεται σωστά ψημένο μιας και οι άνθρωποι εδώ στην Φάρμα Μπράλου ξέρουν να συμπεριφέρονται όπως πρέπει στο κρέας. Σίγουρα θα σας ρωτήσουν πως το προτιμάτε ψημένο –ακόμα και το σουβλάκι- παρόλ’ αυτά μπορείτε να αφεθείτε και στα χέρια τους.
Και επειδή όλα αυτά τα κρεατικά θέλουν και παρέα πατάτες τηγανητές σκέτες ή πασπαλισμένες με τριμμένο πεκορίνο με τρούφα και τρεις διαφορετικές σάλτσες –bearnaise, σος γιαουρτιού με ελαιόλαδο και άνηθο, μαγιονέζα με κόκκους μουστάρδας– έρχονται για να συνοδέψουν και να κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό το τραπέζι σας. Αν πάλι θέλετε κάτι σε σαλάτα, δύο είναι οι επιλογές σας: ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με ντοματίνια, αβοκάντο και βινεγκρέτ μπαλσάμικου και μια ακόμη με πολύχρωμα ντοματίνια, φέτα παραγωγής της Φάρμας Μπράλου, τραγανό χαρουποπαξίμαδα και καππαρόφυλλα.
Μήπως λοιπόν η Μηλιώνη έχει ξανά ενδιαφέρον; Έχει. Κάντε μια βόλτα και θα το διαπιστώσετε.
Μηλιώνη 9, Κολωνάκι, τηλ. 2130455929