Δεν υπάρχει ιδανικότερο επιδόρπιο για τα καλοκαιρινά απογεύματα που γυρίζεις από τη θάλασσα (ή το γραφείο) από ένα παγωτό. Αφήνεις την τσάντα σου, κάθεσαι στο μπαλκόνι και γεμίζεις ένα μικρό μπολ με κουταλιές παγωμένης απόλαυσης.
Όταν μάλιστα, το παγωτό είναι σπιτικό, τότε η απόλαυση είναι διπλή. Αν έχει και λίγες θερμίδες, τότε μιλάμε για τη συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει γλουτένη και λακτόζη.
Συνταγή για σπιτικό παγωτό μπάνάνα με χουρμά
Υλικά
4 μπανάνες
200 ml Ρόφημα Αμυγδάλου ALPRO Original
2 κουταλιές ψιλοκομμένους χουρμάδες Medjool
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε κομματάκια (1-2εκ) και τις βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Όταν τις βγάλετε από την κατάψυξη τις αφήνετε για 10'.
Στην συνέχεια, ανακατεύετε το ρόφημα αμυγδάλου με τις μπανάνες και τους χουρμάδες για 1'.
Σερβίρετε αμέσως, αλλά αν το μίγμα δεν είναι αρκετά συμπαγές το καταψύχετε για ακόμα 1 ώρα. Έτοιμο!