ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Σούζη τρως»: Η ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου έγινε ένα επιτυχημένο bistrot στο Λονδίνο

Ελληνικοί μεζέδες σε πιο μοντέρνες εκδοχές στο Νότινγκ Χιλ.

«Σούζη τρως»: Η ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου έγινε ένα επιτυχημένο bistrot στο Λονδίνο

Τι κι αν η Ρένα Βλαχοπούλου «κατσάδιαζε» τη Σούζη στην ταινία που άφησε εποχή, η «Παριζιάνα», επειδή δεν μπορούσε να της ράψει ένα φόρεμα, πλέον είναι σαφές πως η φράση έχει πάρε μία άλλη πιο χιουμοριστική τροπή και φυσικά απευθύνεται αυστηρά σε καλοφαγάδες που γι΄αυτούς το καλό φαγητό είναι τρόπος ζωής.

«Σούζη τρως»: Η ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου έγινε ένα επιτυχημένο bistrot στο Λονδίνο
Σούζη τρως!

Αυτό σκέφτηκε και η Χριστίνα Μουράτογλου, η ιδιοκτήτρια του νέου bistro, Suzi Tros, στο Λονδίνο και αποφάσισε να κάνει την αγαπημένη της φράση, brand name στο καινούργιο της μαγαζί.

Μιλώντας στο in.gr, η βέρα Θεσσαλονικιά Χριστίνα παραδέχτηκε πως δεν θα μπορούσε να δώσει κάποια άλλη ονομασία στο εστιατόριο που άνοιξε πρόσφατα στο Νότινγκ Χιλ, καθώς προέρχεται από μία παραδοσιακή «greek fat family» που λατρεύει τις ελληνικές λιχουδιές.

Το «Souzi Tros» αποτελεί το αδελφάκι του «Mazi», ενός εξίσου γνωστού ελληνικού εστιατορίου το οποίο πρωτοάνοιξε πριν 7 χρόνια.

Πρωταρχικός και κύριος στόχος της Χριστίνας Μουράτογλου αλλά και όλης της ομάδας του «Souzi Tros» είναι να μάθουν στους Βρετανούς τι θα πει ελληνική κουζίνα και δε Θεσσαλονικιώτικη σπεσιαλιτέ.

Βέβαια τόσο λόγω της ηλικίας της, όσο και των βιωμάτων της, η ιδιοκτήτρια του Souzi Tros δεν θα μπορούσε να τους σερβίρει μόνο κλασικά πιάτα, χωρίς να βάλει την δική της υπογραφή.

Παίρνοντας την τολμηρή απόφαση να πάει το μενού του ένα βήμα παρακάτω, το team του «Souzi Tros» κατάφερε να παρουσιάσει στους foodies πελάτες του τους αγαπημένους μας ελληνικούς μεζέδες σε πιο μοντέρνες εκδοχές.

Κροκέτες μετσοβόνε με μαρμελάδα από μπέικον, ψητή μελιτζάνα με ταχίνι και μέλι, τάκος με γύρο κοτόπουλο – αντί για σουβλάκι- και το αγαπημένο γλυκό της Θεσσαλονίκης, ονόματι Αρμενοβίλ είναι μερικές μόνο από τις σπεσιαλιτέ του Souzi Tros που έχουν αγαπήσει οι Βρετανοί.

Προσπαθώντας να δημιουργήσει μία global κουζίνα με πρωταγωνιστές τα ελληνικά προϊόντα, η Χριστιάνα Μουράτογλου σίγουρα δεν φανταζόταν στην ηλικία των 18 ετών πως η απόφασή της να τα παρατήσει όλα και να ασχοληθεί με την εστίαση θα ήταν και η καλύτερη επιλογή της ζωής της.

Όπως μας είπε, η ιδιοκτήτρια του ελληνικού bistro έφυγε σε ηλικία 18 ετών από την Ελλάδα με σκοπό να σπουδάσει επικοινωνία στην Σκωτία.

Έτσι κι έγινε! Η Χριστίνα σπούδασε επικοινωνία αλλά δεν μπόρεσε να παραβλέψει το γεγονός πως η ελληνική κουζίνα ήταν κομμάτι προς εξαφάνιση στο Λονδίνο.

Βλέποντας το κενό στην αγορά σε συνδυασμό με το ότι προέρχεται από μία οικογένεια όπου όλοι είναι foodies, η Χριστίνα αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και να δοκιμάσει την τύχη της στην εστίαση.

Επτά χρόνια μετά και έχοντας διευθύνει δύο μαγαζιά, πλέον η Χριστίνα Μουράτογλου σίγουρα αποτελεί ακόμη ένα success story, το οποίο χαιρόμαστε να ακούμε. Όχι επειδή τόλμησε να ακολουθήσει το όνειρό της και πέτυχε, αλλά επειδή αποφάσισε να μην συμβιβαστεί με τα «θέλω» των άλλων αλλά με τα δικά της.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.