Αυτή είναι μια μη παραδοσιακή τεχνική, αλλά εξόχως αποτελεσματική, για βράσουμε ένα αυγό μπένεντικτ, ειδικά όταν βιαζόμαστε.Εάν, δε, τα αυγά σας είναι φρέσκα, θα διαπιστώσετε ότι λειτουργεί εκπληκτικά. Αν τα αυγά είναι παλιά, θα έχετε αβέβαια αποτελέσματα, οπότε χρησιμοποιείτε πάντα τα πιο φρέσκα αυγά.

Χρειάζεστε 60 δευτερόλεπτα, μόλις. Τα μικροκύματα έχουν διαφορετική ισχύ μεταξύ τους, επομένως μπορεί να χρειαστούν λιγότερα ή περισσότερα ανάλογα με τον φούρνο. Πειραματιστείτε, απενεργοποιήστε και ελέγξτε μετά από τα 45 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια συνεχίστε για να το μαγειρέψετε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δύο αυγά, αντί για ένα που δείχνει το βίντεο, σε ένα μεγαλύτερο μπολ, για εξοικονόμηση χρόνου. Υπολογίστε ότι χρειάζεται μισό φλιτζάνι νερό ανά αυγό. Πραγματικά θα απολαύστε τα τέλεια αυγά. 

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

 

TAGS